masaža usana

Pomaže li masaža usana za povećanje??

Zašto treba da se radi masaža usana, koje su prednosti, ali i da li ima možda nedostaka? Saznajte kako se pravilna vrši masaža i kako deluje.

Negovane usne, koje nisu ispucale i suve voli svaka žena da ima. Nekada i mnogo više od toga, a tu se misli na veće usne. Da li vam to masaža usana može priuštiti??

Otkrivamo kako pravilno masirati usne uz specijalne tehnike koje će učiniti da vaše usne izgledaju zdravije, prirodnije i punije!

Masaža usana je možda jedna od najneobičnijih vrsta masaža u pogledu dela tela koji se masira. Pa ipak, verovali ili ne, prilično je popularna.

Zato ako želite da vaše usne budu glamurozne i da poboljšate njihov oblik ili eliminišete one dosadne borice oko njih onda morate naučiti kako se radi masaža usana! 

Hajde da se upoznate sa prednostima i jednostavnim tehnikama uz pomoć kojih ćete imati usne kakve želite!

Masaža usana prednosti

Masaža usana može učiniti da imate lepe, negovane i punije usne! 

Pored toga, važno je da zaštite vaše usne od uticaja spoljašnih faktora, ali je podjednako i važno svakodnevno se pravilno brinuti o usnama. 

Vežbe, pilinzi i masaže treba da budu sastavni deo nege ovog dela vašeg lica.

Zahvaljujući njima, ne samo da ćete zaštiti kožu usana od štetnih faktora, već ćete im vratiti lepu, prirodnu boju, a vaše usne će biti zdrave i negovane. 

Masaža usana dovodi do povećanja protoka krvi u usnama, aktivacije snabdevanja ćelija kiseonikom i hranljivim materijama što poboljšava cirkulaciju i vraća prirodnu, ružičastu boju usnama. Pored toga, pojačava proizvodnju kolagena i opušta mišiće koji učestvuju u pomeranju usana.

Uz redovnu masažu, koža na usnama postaje glatka, a usne dobijaju na volumenu i postaju atraktivnije, hidrirane su, lepo oblikovane i bez borica oko usana. 

Dakle, masaža usana treba da postane deo vaše svakodnevne nege kako bi videli efekte i kako bi sprečili znake starenje. Zato da bi imali usne koje će privući znatiželjne poglede, veoma je važno da koristite masažu usana  koja će podstaći sve gore navedene prednosti. 

Od sada vaše usne sigurno neće ostati neprimećene uz masažu!

Ali da li postoje neke negativne strane masaže usana?

Ne brinite! 

Ako se masaža radi ispravno, neće biti štete. 

Važno je da se masaža izvodi samo čistim rukama, uz blag intenzitet i poštujući određena pravila. 

kako masirati usne

Kako se izvodi masaža usana?

Šta je ključ uspeha kod masaže usana?

Ključ uspeha je redovna masaža usana. Ako vam masaža usana postane navika i bude deo vaše svakodnevne rutine nege usana, nagrada će biti privlačne i senzualne usne. 

Zato hajde da pogledamo osnovne tehnike i kako se izvodi masaža usana.

Masaža usana četkicom za zube

Vrlo je jednostavno masirati usne četkicom za zube: svako jutro i veče nakon pranja zuba, nežno masirajte kožu na usnama četkicom srednje tvrdoće bez paste.

Preporučujemo da za ovu svrhu kupite posebnu četkicu, a ne onu kojom perete zube. 

Masirajte usne četkicom lagano pomerajući četkicu levo-desno, gore-dole i u krug. Kada počnete da masirate usne, na četkicu možete da nanesete malo meda ili maslinovog ulja.

Masaža ne bi trebalo da bude preduga, kako koža usana ne bi bila iziritirana. Maksimalno vreme masaže usana je oko minut-dva.

Već nakon prvog tretmana možete imati lepe, pune usne. Nežni pokreti četkicom za zube će poboljšati cirkulaciju krvi, a masirajući usne četkicom, oslobodićete se i mrtve kože, što neće uticati samo na njihovu boju, već će i vaša koža usana biti glatka.

Nakon toga, možete koristiti još jedan trik:

  • uzmite posudu i sipajte toplu vodu u nju,
  • umočite vaše usne i držite  ih u vodi oko 2 minuta,
  • zatim promenite vodu u posudi, sipajte hladnu vodu i ponovo ponovite dvominutni postupak. Alternativno, mogu se koristiti kocke leda.
  • na kraju, nanesite na vaše usne hranljivi balzam.

Ako redovno budete praktikovali ovu masažu uz ovaj mali trik, onda ćete za nekoliko nedelja dobiti dobar rezultat: koža na usnama će postati mekana i baršunasta, a same usne će izgledati punije.

Masaža usana uljima

Masaža može podstaći cirkulaciju krvi u predelu usana, što može pomoći da se poboljša punoća i ukupan izgled usana. 

Prirodna ulja koja su pogodna za masažu usana su:

  • Maslinovo ulje – Lako ćete prirodno dobiti veće i punije usne laganim masiranjem maslinovim uljem. Maslinovo ulje je prepuno antioksidanata i hidratantnih svojstava koja ne samo da vam pomažu u održavanju vaših usana zdravim, već ih i čine punijim. 
  • Bademovo ulje – U stanju je da prodre u samu dubinu dermisa, ubrzavajući proces regeneracije. Njegova redovna upotreba učiniće kožu na usnama ujednačenom, male bore na koži oko usana će nestati, a ranice na usnama će brže zarastati. 
  • Ulje avokada – Njegova glavna karakteristika je sadržaj supstanci koje usporavaju proces starenja. Vitamin E, kojim obiluje ulje avokada, obezbeđuje kvalitetnu hidrataciju kože na usnama, a linolna kiselina će im obezbediti lifting efekat.
  • Ulje pšeničnih klica – Poboljšava boju usana, tonizira kožu i čini je mekom, poboljšava cirkulaciju krvi u usnama.

Pre nego što počnete sa pilingom i masažom usana uverite se da su vam čiste ruke i lice. Opustite se – idealno bi bilo ispred ogledala, tako da možete da vidite šta radite.

Dakle, da bi se pripremili za masažu usana, prvo uradite piling usana smeđim šećerom i medom.

Nanesite malo pilinga na usne i lagano trljajte piling prstima po usnama kružnim pokretima kako biste uklonili mrtvu kožu. Nakon toga obrišite usne vlažnom krpom ili  isperite ping sa usana mlakom vodom.

Potom, nanesite nekoliko kapi ulja na kožu usana i oko usana. Ulje će pomoći da vaša masaža bude prijatna, da prsti lagano klize po vašim usnama, a zahvaljujući upotrebi ulja vaše usne će biti hidrirane.

Od sredine usana tri puta povucite prstima  preko usana u stranu. Kada to uradite, podignite uglove usana na kraju.

Zatim napravite male kružne pokrete preko donje usne tri puta vrhom prsta. Koža na usnama nema lojne niti znojne žlezde koje bi obezbedile vlagu usnama, pa je važno da ih stalno vlažite uljem spolja. 

Ponovite na gornjoj usni isti postupak tri puta. 

Nežno stisnite gornju usnu između palca i kažiprsta i idite napred-nazad tri puta. Ponovite postupak na donjoj usni tri puta. 

Vaše usne su sada hidrirane, a ako se osmehnete, bore nemaju šanse na vašim usnama. 

Da biste pojačali efekat, možete dodati kap eteričnog ulja gore navedenim baznim uljima, na primer, eterično ulje čajevca. 

Masažu usana uljem treba raditi dva puta nedeljno. 

I zapamtite, nema potrebe da snažno pritiskate usne. Često mislimo da treba da koristimo jak pritisak da bismo dobili sve prednosti masaže. U stvari, blag pritisak na usne je često korisniji. Slušajte svoju kožu i uradite ono što vam ona kaže.

I na kraju ne zaboravite da nanesete balzam za usne!

A zašto da koristite balzam? I zašto treba da pažljivo birate balzam za usne? 

Naravno, možda ćete više voleti proizvod zanimljivog dizajna ili prijatnog mirisa, ali važno je da zapamtite da neki balzami mogu samo da pogoršaju stanje vaše kože usana i da vam umesto očekivane hidratacije zadaju mnogo problema. 

Dakle, kako odabrati pravi balzam?

Upravo prirodni sastojci u balzamu daće vam poverenje da će balzam voditi računa ne samo o hidrataciji, već i o nezi i zaštiti vaših usana. Sastojci koje treba tražiti u sastavu balzama su: pčelinji vosak, prirodna ulja i ekstrakti biljaka. 

O čemu ovde zapravo govorimo?

O Lipolea balzamu za negu usana!

A kako da znate da je Lipolea balzam pravi izbor za vas? Zahvaljujući prirodnim sastojcima ovaj balzam ima sledeća svojstva:

  • hidratacija,
  • lečenje oštećene kože usana,
  • osećaj mekoće,
  • lepa boja usana,
  • punije usne,
  • prirodni sjaj,
  • poboljšanje opšteg stanja kože usana uz dugotrajni efekat.

Da li su to te sočne, pune i seksi usne koje ste želeli, a koje ste dobili uz pomoć masaže i Lipolea balzama? O samom balzamu saznajte više na linku https://lipolea.com/

Masaža za povećanje usana

A da li želite da masažom postignete punije usne? 

Primenite ovu jednostavnu masažu.

Cimet je jedan od najpopularnijih kućnih tretmana za punije usne. On je sastojak koji najviše poboljšava cirkulaciju krvi i daje puniji izgled usana za tren oka.

Možda ćete osetiti blagu iritaciju nakon masaže usana sa cimetom, ali to je sasvim normalno.

U činiju dodajte 1 kašiku maslinovog ulja i 1 kašiku cimeta u prahu. Dobro promešajte sastojke i masirajte usne oko 5 minuta. To će povećati protok krvi do usana i učiniti ih punijim. 

Ili…

Pomešajte kajen biber i maslinovo ulje. Masirajte usne vrhovima prstiju oko minut, a za to vreme će ovi prirodni sastojci početi da deluju, a vi ćete osetiti blago peckanje.

Koeficijent ljutine kajena stimuliše trenutni protok krvi u usnama bez iritacije, a sve zahvaljujući visokom sadržaju vitamina E, koji smiruje i hidrira usne.

Ovaj začin podstiče cirkulaciju pa nemojte da se iznenadite ako osetite blago peckanje.

Ili…

Da bi stimulisali cirkulaciju i podstakli proizvodnju kolagena, pomažući vašim usnama da izgledaju punije stavite kažiprst i srednji prst obe ruke na sredinu gornje usne i povlačite ih prema krajevima usana.

Nastavite da radite masažu oko minut, a zatim ponovite postupak na donjoj usni.

prednosti masaže usana

Masaža usana za smanjivanje bora

Masaža usana deluje i na kružni mišić usana, a podizanje i toniranje ovog mišića pomaže da se zategne koža oko usana, smanjujući i sprečavajući fine bore.

Postavite vaše usne u oblik “O”, a zatim malo savijte usne oko zuba. Držeći usta u ovom položaju, kažiprstima masirajte područje oko usana blagim pritiskom. Počnite sa oba prsta zajedno u sredini gornje usne, a zatim se pomerite na donju usnu. Ponavljajte ovo oko minut. I na kraju obavezno nanesite balzam za usne!

Gotovo!

Kada uradite ove masaže, pogledajte se u ogledalo. Već bi trebalo da vidite da vaše usne izgledaju punije i prirodnije. Takođe bi trebalo da primetite manje tih finih linija i bora oko usana. Redovno korišćenje ovih tehnika pomoći će da vaše usne i koža oko usana izgledaju čvrsto, sjajno i glatko.

Masaža usana posle hijalurona

Nakon hijalurona moguće je da će se u vašim usnama stvoriti grudvice ili hijaluron neće biti jednako rasporođen. Zato će vam lekar preporučiti masažu usana i uputiće vas kako i kada je neophodno da tu masažu izvodite. 

Svakako je prvi korak ka masiranju usana posle hijalurona strpljenje. Pre nego što počnete sa bilo kakvom masažom, lekar će vam predložiti da sačekate od 5 do 7 dana. 

Da, znamo koliko je teško biti strpljiv, ali diranje usana nakon hijalurona pre nego što početni otok i modrice nestanu može izazvati nepotrebnu traumu.

Međutim, bezbedno je naneti balzam za usne nakon procedure kako bi tretirano područje bilo hidrirano i zaštićeno. Sve dok to radite pažljivo, vaše usne će izgledati bolje nego ikad!

Šta kažu iskustva?

Prelepe usne su lako ostvariv san. Ne morate da trošite previše novac,  jer je ovaj metod prilično jeftin, a potrebno je da odvojite samo nekoliko minuta u toku dana.

Ne verujete? 

Pročitajte iskustva onih koji isto nisu verovali, ali na kraju ih je ipak očarala čudesna moć masaže usana.

Da bi vaše usne izgledale neverovatno, preporučujem vam masažu usana. Radim to ovako: jednom ili dva puta dnevno, nakon pranja zuba masiram usne oko minut. Postupak se mora obavljati redovno, svaki dan. Zatim nanesem hranljivi Lipolea balzam za usne. Rezultat nećete čekati, usne će biti zdrave, lepe i nežne.” Marija

Masaža usana je pravo otkriće za mene. Masažu radim ujutru i uveče, a usne su mi sveže, prirodne i lepe boje. Još kada stavim balzam za usne to je pun pogodak!Sanja

Masažu usana radim uz pomoć prirodnih ulja, a nakon toga nanosim balzam za usne. Ovo je zaista divno i opuštajuće iskustvo za koje ne morate da odvojiti puno vremena. Dovoljno je samo nekoliko minuta da imate ružičaste, zdrave i punije usne bez borica oko usana. Obavezno u svoju rutinu nege usana ubacite masažu i Lipolea balzam za usne.Kristina

Usta su veoma osetljivo područje našeg tela. Prekrivene tankom kožom, posebno su sklone iritaciji i isušivanju. Loša nega ili nedostatak nege brzo će doneti primetne promene na usnama. 

Ako želite da se zaštitite od ovoga, vredi odvojiti nekoliko minuta svakog dana za usne. Masaža usana zaista ne oduzima mnogo vremena, a zahvaljujući njoj postižu se odlični rezultati.

I za kraj, kao važan deo nege, neka vaš balzam za usne bude Lipolea koji možete naručiti na linku:  https://lipolea.com/.Uključite Lipolea balzama za usne u svoju svakodnevnu negu. Zato pokušajte da vašim usnama svaki dan posvetite nekoliko minuta, a efekat će nas sigurno iznenaditi.

Vaš LIPOLEA BALZAM možete naručiti i odman danas. Po ceni dva, treći dobijate GRATIS.

» PROMO CENA «
Srbija:

1890 RSD

Crna Gora:

18 EUR

BiH:

37 KM

Popunite formu Vašim podacima i Vaš proizvod će stići na vašu adresu za 1 do 4 radna dana.

Polja označena * su obavezna

Odaberite količinu koju naručujete: