balzam za usne

Najbolji balzam za usne: vodič za izbor

Balzam za usne je fantastičan proizvod koji može i da pruži veći volumen usana. Za lepši izgled i sjaj na usnama, biramo najbolji balzam.

Balzam za usne je jedan fantastičan proizvod bez kog ne biste trebale da ostanete. Jako je praktičan i nezamenljiv kada je nega vaših usana u pitanju.

Ali ne samo nega…

Ovi proizvodi ne samo da pružaju hidrataciju i negu, već i doprinose ukupnom vizuelnom izgledu usana. Njihova tekstura, boja i sjaj igraju važnu ulogu kada je izgled u pitanju, pa im balzam dodaje notu sofisticiranosti i svežin. Estetski usmereni balzami često se dizajniraju kako bi pružili dodatne vizuelne prednosti poput vizuelnog povećanja volumena usana ili postizanja prirodnog, bezbojnog sjaja. Stoga, dok sastojci igraju ključnu ulogu u funkcionalnosti balzama, ne treba zanemariti estetske elemente koji doprinose potpunoj transformaciji osmeha i dopuštaju korisnicima da istraže širok spektar vizuelnih efekata.

Kome je namenjen balzam za usne?

 

Neke žene imaju vlažnu kožu usana pa smatraju da im balzam nije potreban. Odmah ćemo vam reći, varaju se. Ovaj kozmetički proizvod je svakome potreban, pa čak i ženama koje nemaju suve usne.

Koriste ga i muškarci. Ovaj proizvod nije namenjen za upotrebu samo kada su vam ispucale, već se koristi i za održavanje vlažnosti na usnama.

Ukoliko ga koristite svakodnevno, vaše usne će biti lepe, jedre, bez pukotina i suvoće. 

Na tržištu postoji ogroman broj balzama za usne. Neki su zaduženi isključivo za oporavak jako ispucalih usana, neki su tu da vam pomognu u održavanju lepih usana. Ima i onih koji u sebi sadrže boju i sjaj.

Takođe je jako zastupljen i popularan balzam za punije usne, koji pored toga što neguje kožu usana, daje usnama punoću.

Upravo jedan takav balzam za usne, osim što ih neguje pruža usnama veći volumen. U pitanju je potpuno prirodan balzam LIPOLEA.

Devojke ga sa oduševljenjem koriste i preporučuju svima. Više pogledajte na linku: https://lipolea.com/

Važno je znati da balzam može biti mirisni, aromatizovan, ili potpuno prirodan, bez mirisa i veštačkih boja.

Ali kako odabrati najbolji balzam za usne? Upravo ćemo vam otkriti u čemu je tajna!!!

Najbolji balzam za usne

 

Najbolji balzam za vaše usne je upravo onaj koji je napravljen od sastojak akoji su prirodnog porekla. Što više prirodnih sastojaka sadrži u sebi, to je kvalitetniji i bolji za usne.

Ali ne samo to…

Najbolji balzam će vam svojim sastojcima u vrlo kratkom periodu zalečiti ispucale usne i povratiti mekoću i sjaj, dati im volumen i punoću. Takođe će vam usne štititi od UV zračenja.

Dobar balzam ne bi trebalo da sadrži veštačke boje i mirise, parabene, vazelin i propilen glikol.

A šta trebada sadrži?

Najbolji nalzam za usne: sastojci

Sastojci koji čine jedan dobar balzam za usne su:

  • Šea puter
  • Kakao puter
  • Kokosovo ulje
  • Bademovo ulje
  • Med
  • Vitamin E
  • Cink oksid
  • Hijaluronska kiselina
  • Pčelinji vosak

Ukoliko želite jedan dobar proizvod koji neguje i čini usne punijim, onda je za vas LIPOLEA balzam.

Naručite odmah LIPOLEA BALZAM i po ceni dva treći dobijate GRATIS.

» PROMO CENA «
Srbija:

1890 RSD

Crna Gora:

18 EUR

BiH:

37 KM

Popunite formu Vašim podacima i Vaš proizvod će stići na vašu adresu za 1 do 4 radna dana.

Polja označena * su obavezna

Odaberite količinu koju naručujete:

A evo kako sastojci deluju.

Šea puter

 

Dobro poznati šea puter je podjednako efikasan i za kožu lica i za usne. Usnama daje mekoću. Poznat je emolijens pa tako daje dodatnu hidrataciju vašim usnama. Takođe, pravi zaštitnu barijeru na usnama i na taj način zadržava vlagu u njima.

Šea puter ima slične efekte kao ceramidi, ili polarni lipidi, koji se prirodno nalaze u epidermu i zaduženi su za zaštitnu barijeru. Bogat je vitaminom E koji je moćni antioksidant. Pomaže u borbi protiv oštećenja slobodnih radikala i oksidativnog stresa. Blagotvoran je kod zaceljivanja pukotina i ljuspica na usnama. Jako uspešno ih leči. Antioksidansi su važne komponente koji najbolji balzam za usne treba da sadrži.

Kakao puter

 

Kakao puter je jako dobar za usne jer sadrži vitamin A i E, moćne antioksidante. Odličan je emolijens, daje usnama mekoću i hidrira ih. Štiti usne od spoljnih faktora tako što stvara zaštitni sloj na usnama.Korišćenje kakao putera pomaže u zadržavanju vlage na usnama i to u dubljim slojevima kože, ispod epidermisa.

Kokosovo ulje

 

Kokosovo ulje je poznato po svojoj moći hidratacije. Osim što hidrira usne, uspešno se bori protiv starenja kože, što je dadatni plus kada se ovo ulje nađe u balzamu za usne. Kokosovo ulje sadrži brojne vitamine i minerale. Bogato je masnim kiselinama. Sadrži 80- 90% zasićene masti, i zahvaljujući njima kokosovo ulje ima čvrstinu kakvu nijedno drugo ulje nema.

Takođe sadrži 47% laurinske kiseline, koja ima izuzetna antimikrobna i antibakterijska svojstva.

Bademovo ulje

 

Bademovo ulje pomaže u podmlađivanju usana i u otklanjanju mrtvih ćelija kože. Usne održava vlažnim i sprečava njihovo pucanje. Vitamin E koji se nalazi u bademovom ulju, pomaže u održavanju zdravih usana i štiti ih od UV zraka, koji čine kožu usana tamnijom i suvom.

Ovo ulje je bogato masnim kiselinama, koje pomažu u zadržavanju vlage u usnama. Omekšavajuće svojstvo bademovog ulja daje usnama mekoću i jedrost.

Med

 

Balzam za usne od meda je jako dobar izbor jer se med smatra prirodnim ovlaživačem usana, što znači da privlači vlagu. Vašim usnama daće najbolju moguću negu, daće im potrebnu hidrataciju i učiniće ih glatkim i zdravim.

Vitamin E

 

Vitamin E je poznati antioksidant, jako dobro deluje na zarastanje rana i krasta, u ovom slučaju uspešno leči ispucale usne. Štiti ih od spoljnih štetnih uticaja i pomaže u zadržavanju vlage unutar kože.

Cink oksid

 

Cink oksid je odličan sastojak koji definitivno trebate tražiti u balzamu za usne kada ga kupujete. ON je jako dobar za negu usana, nije komedogen ( dozvoljava koži da diše, ne zapušuje pore i ne iritira kožu), i jako je pogodan za osetljivu kožu. Cink je inače mineralna hranljiva materija i zahvaljujući njemu naše usne i koža celog tela izgleda zdravo i jedro. On je jedini aktivni sastojak za zaštitu od sunca.

Hijaluronska kiselina

 

Hijaluronska kiselina je prirodna komponenta kože. Međutim, kako starimo, hijaluronska kiselina opada i smanjuje se pa nam se tada pojavljuju bore i dehidrirana koža. To je slučaj i sa usnama. Zato je jako dobro ako balzam za usne u svom sastavu sadrži hijaluronsku kiselinu.

Ona usnama vraća punoću, sjaj, čini ih glatkim i zdravijim. Takođe vraća usnama elastičnost i podmlađuje ih.

Pčelinji vosak

 

Pčelinji vosak je dobar prirodni proizvod koji se obavezno nalazi u sastavu balzama za usne. Pravi zaštitnu barijeru na usnama i pomaže u zadržavanju vlage u njima. Pčelinji vosak ima antiinflamatorna i antibakterijska svojstva. Takođe sadrži vitamin A koji deluje protiv starenja kože usana.

Koliko često treba da se nanosi balzam za usne?

 

najbolji balzam za usne

 

Obratite pažnju na ovaj deo, jer mnogi preteruju u nanošenju balzama. Bukvalno ga nanose čim osete da se balzam malo skinuo sa usana. Nemojte to raditi nikako. A reći ćemo vam i zašto!

Ako balzam za usne nanosite previše često može doći do toga da vaša koža na usnama izgubi svoj prirodni nivo hidratacije, oslanjajući se na formule balzama koje joj pružaju zadovoljavajući nivo hidratacije.

Treba naći balans u svemu, pa i u ovom slučaju.

Dovoljno je da dva puta u toku dana namažete svoje usne balzamom-  ako je balzam pravi. Na ovaj način ćete postići zaštitu i hidrataciju koja je potrebna vašim usnama. Ako se izlažete vetru i hladnom vremenu, obavezno pre izlaska iz kuće nanesite balzam kako ne bi došlo do oštećenja, pucanja i iritacije usana od strane spoljnih faktora.

Vetar i sunce definitivno najviše utiču na vaše usne.

Vrste balzama za usne

 

Postoji više vrsta balzama: prirodni balzam, balzam za ispucale usne, balzam za usne u boji, balzam za punije usne. Svi ovi balzami su različitog sastava, i svaki od njih ima svoju namenu. U nastavku ćemo detaljno pisati o svakom od ovih balzama.

Prirodni balzam za usne

 

Prirodni balzam za usne je napravljen od sastojaka biljnog porekla i često je bolji izbor za one sa osetljivim usnama. Ovakav balzam treba da sadrži vitamin A, E, pčelinji vosak i biljna ulja.

Lekovita moć biljnih sastojaka iz balzama pružiće vam savršenu negu. Sa prirodnim balzamom ne možete pogrešiti, jer on ne izaziva iritacije i alergijske reakcije, i što je najvažnije, ne sadrži toksične sastojke.

Neke hemijske formule mogu učiniti vaše usne suvijim jer su jake i agresivne. Zato uvek, pre kupovine pročitajte sastojke koji se nalaze u balzamu.

Balzam za ispucale usne

Kada se desi da vam spoljni faktori toliko oštete usne, moraćete da obratite pažnju i izabrati adekvatni balzam u te svrhe.

Kada su vaše usne ispucale, bolne i suve, potrudite se da pronađete balzam sa sledećim sastojcima:

  • Ricinusovo ulje
  • Ulje semena konoplja
  • Šea puter
  • Cink oksid

Ovi sastojci su isključivo namenjeni da oporave jako oštećene usne. Daće im adekvatnu zaštitu, vlagu, ublažiće bol i peckanje, hidriraće ih i pružiti UV zaštitu.

Ovde je situacija specifična, pa se preporučuje da se balzam nanosi nekoliko puta dnevno, kako bi aktivni sastojci pravilno delovali. Obavezno je da se nanese balzam pre spavanja, jer će sastojci preko noći oporavljati vaše usne.

Sastojci koje treba izbegavati dok su vam usne ispucale su:

  • Eukaliptus
  • Nana
  • Mentol
  • Citrusno voće
  • Salicilna kiselina

Ovi sastojci vam mogu izazvati dodatnu iritaciju i napraviti rane na usnama.

Ali, šta ćemo sa onim ženama koje žele da stave karmin i da imaju kompletnu šminku, a usne su im ispucale, suve i osetljive?

Postoji rešenje i za njih. A evo i koje!

Najbolji balzam za usne u boji

 

Mnoge žene prave grešku nanoseći balzam za usne a preko njega karmin, misleći da su tako zaštitile svoje usne. Ne, nisu. A rećićemo vam i zašto.

Sastojci iz karmina nisu predviđeni za negu usana, već isključivo u kozmetičke svrhe, u svrhu lepog izgleda. Kada stavite balzam pomešan sa karminom, sastojci iz karmina prodiru u kožu i na taj način dodatno isušuju i iritiraju već ispucale usne.

Ali, postoji rešenje i za ovu muku!

Postoje balzami u boji koji su namenjeni isključivo za negu usana i ta boja iz balzama vas neće iritirati. Ovo su praktični balzami, 2 u 1. Dobijate i negu i lepu boju na usnama. Prosto možete da birate da li ćete samo sa bojom ili sa šljokicama. Veliki je izbor u svakom slučaju.

Ali kako odabrati najbolji za svoje usne?

Prosto je, kao i uvek. Obratite pažnju na sastojke na pakovanju.  Pigmenti koji se ubacuju kako bi se dobila boja treba da budu dobijeni iz neke biljke. Tako ćete se osigurati od dodatnih iritacija.

U svakom slučaju, na vama je da odaberete boju koja vam odgovara. Imajte u vidu da vam ovakvi balzami neće dati jaku boju poput karmina, ali dok ne izlečite svoje usne, budite zadovoljni i sa nešto slabijom bojom na usnama.

Ipak je zdravlje na prvom mestu.

Kada su vam usne samo suve, bez pukotina, možete takođe razmišljati i o opciji balzama za punije usne. Mnoge žene ga koriste. Daje jako dobre rezultate, i ujedno štiti usne.

Balzam za punije usne

Verujemo da su mnoge žene već koristile ovakve balzame. Složiće se sa nama da je zanimljiv proizvod koji zaista daje rezultate. U trenutku dobijate punije usne, bez operacije ili nekih drugih invazivnih metoda. Nama deluje sjajno.

kako se koristi balzam za usne

Jednostavno korišćenje ovih balzama, stavilo ih je na listi najprodavanijih balzama u zadnjih nekoliko godina.

Pitate se kako ovi proizvodi zapravo funkcionišu? Otkrićemo vam!

Zahvaljujući sastojcima koji hlade ili čak peckaju, prilikom nanošenja ovih balzama vi dobijate punije usne za manje od minuta. Ti sastojci su uglavnom ulje eukaliptusa, mentola i slično. Međutim, jako bitan faktoe u njihovm sastavu je i hijaluronska kiselina koja ima sposobnost da zadržava dosta molekula vode, zahvaljujući čemu vaše usne nabreknu i dobiju volumen.

Kao jedan od najefikasnijih se izdvojio Lipolea balzam za punije usne. Korisnici su ga izdvojili zbog svog prirodnog sastava i zbog sjajnih rezultata.

Lipolea balzam je namenjen za svakodnevnu upotrebu, što je sjajno. Nema ograničenja i bojazni da može da izazove iritacije. Zbog visokog sadržaja različitih komponenti, balzam deluje kao emolijens, neguje usne, štiti i zbog efekta hlađenja, daje usnama puniji izgled. Usne deluju punije, sveže i negovano.

Ako želite da saznate više o Lipolea balzamu, i naručite ga, možete to uraditi na sledećem linku: https://lipolea.com/.

Na kraju, kada smo prešli sve bitne stavke vezane za balzam za usne, shvatate li da vam je balzam za usne zaista neophodan?

Bilo da je to zbog održavanja već lepih usana, bilo da se radi o jako oštećenim usnama, ili da se radi o potrebi da dobijete na volumenu, tu je da vam pomogne. Zato ga uključite u svakodnevnu negu. Neka vam bude uvek pri ruci.