maska za usne

Maska za usne kao nezaobilazni deo nege

Saznajte šta je maska za usne i na koji način može podići negu i izgleda vaših usana na viši nivo. Probajte jednom i koristićete uvek.

Maske za negu usana će vam pomoći da vaše suve i ispuacale usne oporavite i održite ih negovanim i zdravim.

Usne su jako osetljive i nežne, pa upravo zbog toga im treba posvetiti posebnu pažnju. Koža usana je tanja od kože na drugim delovima tela. Samim tim se brže šteti, suši, puca.

Takođe, ne sadrži lojne žlezde pa joj je potrebna pomoć u dodatnoj hidrataciji. Jako je važno da podstaknemo i cirkulacju kako bi usne imale onaj mladalački, jedar izgled i volumen.

Šta je maska za usne?

 

Maska za usne je specijalan kozmetički proizvod koji se koristi kako bi naše usne dobile dodatnu hidrataciju i negu na brz način.

One su sastavljene od sastojaka koje hidriraju usne i u trenutku im daju mekoću.

Kao i maske za lice, nije poželjno da ih koristite svakog dana. Preporučuje se da se nansese 2- 3 puta u toku nedelje.

Kada koristiti masku za usne?

 

Masku koristite kada su vam usne suve i ispucale, kada vas koža na usnama zateže. Ali, takođe je mogu koristiti i žene koje već imaju hidrirane usne kako bi održavale njihovu lepotu.

Zaključak je da svi mogu koristiti masku za usne, samo je bitno odabrati adekvatnu, za svoje trenutne potrebe.

To zaista nije teško, jer zaista ima raznih vrsta.

Preporučuje se da posle svake maske obavezno nanesete balzam za usne kako bi produžili i održali hidrataciju na usnama.  Neka bude bez štetnih sastojaka, a idealno je da ima i sposobnost da poveća volumen usana. To može Lipolea. Kako? Saznajte više na linku:  https://lipolea.com/

 

najbolja maska za usne

Vrste maski za usne

 

Možda ste od onih koji još nisu koristili ove proizvode, pa treba da znate, pre kupovine, da postoji više vrsta ovog proizvoda.

Hidratantne maske za usne

 

Hidratantne maske za usne su ključni proizvod za svakodnevnu negu usana, posebno dizajnirane da intenzivno vlaže i omekšaju kožu usana. One su idealne za ljude sa suvim i ispucalim usnama, jer pružaju trenutno olakšanje i dugotrajnu hidrataciju. Sastojci poput hijaluronske kiseline, aloe vere i shea maslaca  često se koriste u ovim maskama zbog njihovih izuzetnih hidratantnih svojstava.

Piling maske za usne

 

Piling maske za usne su formulisane da nežno uklanjaju mrtve ćelije kože, ostavljajući usne glatkim i obnovljenim. One često sadrže blage eksfolijante kao što su šećerni kristali ili fina zrna jojobe, koji efikasno, a ipak nježno, čiste usne. Piling maske pomažu u poboljšanju teksture usana i pripremaju ih za bolje upijanje drugih proizvoda za negu usana.

Noćne maske

 

Noćne maske za usne su posebno formulisane da pružaju intenzivnu negu tokom spavanja. Ove maske su obično bogatije i gušće teksture od dnevnih maski, obezbeđujući dugotrajnu hidrataciju tokom noći. Sastojci kao što su ceramidi, peptidi i biljni ekstrakti pomažu u obnavljanju i popravljanju oštećene kože usana, čineći ih mekšim i glađim ujutro.

Kolagen maske

 

Kolagen maske za usne su dizajnirane da poboljšaju elastičnost i punoću usana. Kolagen je ključan protein koji pomaže u očuvanju čvrstoće i strukture kože. Ove maske često sadrže hidrolizovani kolagen ili peptide koji potiču proizvodnju kolagena, smanjujući vidljivost finih linija i dajući usnama mladalački izgled.

Maske sa vitaminom E

 

Maske za usne sa vitaminom E su izuzetno korisne za zaštitu i regeneraciju kože usana. Vitamin E je snažan antioksidans koji pomaže u borbi protiv štetnih efekata slobodnih radikala i UV zračenja. Ove maske ne samo da hidriraju i hrane usne, već i pomažu u njihovom zaceljivanju i obnavljanju, ostavljajući usne mekim, glatkim i zdravim.

Kako odabrati dobru masku za usne?

 

Sigurno se pitate koja maska je najbolja i kako ćete naći dobru masku?

Otkrićemo vam!!!

Kada krenete u kupovinu posebno obratite pažnju da je maska sastavljena od biljnih sastojaka, da sadrži što više hidratantnih komponenti.

Obratite pažnju i na to za šta je namenjena. Da li je za negu usana ili za jako ispucale usne. Masku uvek birajte na osnovu problematike koju imate.

Sastojci koji treba da se nađu u biljnoj masci su biljna ulja, vitamin E, omega masne kiseline i kokosovo ulje.

Obratite pažnju na ovlaživače jer oni privlače vodu iz dubljih slojeva kože i okoline. Najbolji ovlaživači su hijaluronska kiselina, glicerin i med. Takođe je dobro ako se u masci nađu okluzivni sastojci.  Oni zatvaraju i zadržavaju vlagu. Tu spadaju šea puter, vosak i neka biljna ulja.

Izbegavajte maske koje u sebi sadrže parabene, veštačke boje i mirise, jer mogu biti agresivni prema vašoj tankoj koži na usnama.

Namena maski može biti sledeća:

  • Hidratacija je primarna namena većine maski za usne. Proizvodi su dizajnirani da prodru duboko u kožu usana, obezbeđujući esencijalnu vlažnost. Ovo je posebno važno za ljude koji se suočavaju sa suvoćom i ispucalošću usana. Aktivni sastojci poput hijaluronske kiseline, glicerina i prirodnih ulja ciljaju na obnavljanje vodene ravnoteže u usnama, čineći ih mekšim i zdravijim.
  • Obnova. Maske za usne takođe su fokusirane na obnovu oštećene kože usana. Bilo da je reč o oštećenjima uzrokovanim vremenskim uslovima, suvoćom ili drugim spoljnim faktorima, maske za usne sadrže hranljive sastojke koji pomažu u regeneraciji i popravljanju tkiva usana. Sastojci kao što su vitamini A i E, ceramidi i aminokiseline intenzivno rade na obnavljanju i zaceljivanju usana.
  • Zaštita od sunca je ključna za očuvanje zdravlja usana. Mnoge maske za usne sadrže SPF (faktor zaštite od sunca) kako bi se usne zaštitile od UVA i UVB zraka. Ovo je posebno važno jer koža usana može biti veoma osetljiva na sunčevu svetlost, što može dovesti do suvoće, ispucalosti, pa čak i do oštećenja kože.
  • Anti-age efekat je još jedna važna funkcija maski za usne. Sastojci poput peptida, retinola i antioksidansa rade na smanjenju vidljivosti finih linija i bora na usnama. Ovi proizvodi pomažu u očuvanju mladalačkog izgleda usana, poboljšavajući njihovu teksturu i izgled.
  • Poboljšanje volumena usana je vitalno za održavanje zdravog i mladalačkog izgleda. Maske za usne koje sadrže kolagen, elastin ili hijaluronsku kiselinu ciljaju na povećanje usana. Ovi sastojci pomažu u jačanju strukture kože usana, čineći ih čvršćim, punijim i otpornijim na spoljašnje uticaje.

Želimo da vam napomenemo da, bez obzira što vam maska pruža trenutnu hidrataciju, vlaga i voda iz usana isparava, tako da je potrebna dodatna nega usana u vidu balzama za usne.

Ukoliko niste zadovoljne izborom maski u drogerijama, možete napraviti same svoju masku kod kuće, a evo i kako.

Slede domaće maske za vaše usne.

Maska za ispucale usne

 

Dobra stvar sa domaćim maskama je to što ih možete koristiti svakodnevno, a da vam ne stvore prezasićenost ili još veće isušivanje kože usana.

Maska za ispucale usne od meda i kokosovog ulja

 

Med je slatka i zdrava poslastica. Sve više se koristi i u kozmetičke svrhe. Za kvalitetnu domaću masku med vam je najbolji izbor. On ima antimikrobna svojstva, pruža odličnu hidrataciju i može poslužiti kao sjajan piling za usne.

Jako je dobar u otklanjanju mrtvih slojeva kože. Kokosovo ulje je odlična zasićena mast i jako je poznato i rasprostranjeno u kozmetici. Usnama će pružiti jako dobru hidrataciju. Neverovatno dobro utiče na ispucale usne i brzo ih oporavlja.

Priprema:

Jednu kašiku kokosovog ulja stavite u posudu, zatim otopite u mikrotalasnoj pećnici 15- 20 sekundi. Dodajte jednu kašiku meda, dobro izmešajte sastojke i nanesite na usne.

Masku uvek nanosite pre spavanja, jer  koža usana, a i celog tela, ima najveću moć regeneracije tokom noći. Sem toga, uveče, pre spavanja nećete jesti i piti, pa samim tim će ostati duže na usnama i daće bolje rezultate.

Nemojte ispirati. Ujutru detaljno operite lice i usne i nanesite svoj omiljeni balzam za hidrataciju.

Maska od meda i maslinovog ulja sa smeđim šećerom

 

Već smo spomenuli da med ima emolijentna i hidrirajuća svojstava. Maslinovo ulje ima antioksidativna i antiinflamatorna svojstva, a smeđi šećer će jako dobro odraditi piling usana. Kombinacija ovih sastojaka čini jednu jako dobru i efikasnu masku za ispucale usne.

Priprema:

Pomešajte 6 kapi maslinovog ulja, jednu kašiku smeđeg šećera i jednu kašiku meda. Dobro izmešanu smesu nanesite na usne i blago trljajte 2- 3 minuta.  Zatim ostavite smesu na usnama još 10 minuta da deluje. Nakon toga isperite mlakom vodom i nanesite balzam kako bi zdržali vlagu na usnama.

Aloe vera i šećer

 

Aloe vera, hidrira kožu usana , smiruje pukotine koje neretko krvare i omekšava usne. Takođe daje elastičnost koži usana, dok šećer otklanja mrtve ćelije kože.

Priprema:

Pomešajte dve kašike aloe vere gela sa jednom kašikom šećera. Masku nanesite na usne i masirajte lagano oko tri minuta. Zatim ostavite masku da odstoji 10 minuta. Nakon toga obrišite .

Možete je koristiti svakodnevno dok se usne ne oporave, Nakon toga možete je koristiti nekoliko puta nedeljno.

Maska za ispucale usne od meda i krastavca

 

Ova lagana i hidratantna maska će oporaviti vaše usne jako brzo. Daće im potrebnu hidrataciju, gipkost i mekoću. Kraste i pukotine će omekšati i lakše će zarasti. Krastavac će umiriti kožu i učiniće je elastičnom i jedrom. On je pun vode, pa će tako dati potrebnu hidrataciju i vlažnost vašim usnama.

Priprema:

Narendajte krastavac, ili ga smeljite u blenderu. Pomešajte dve kašike usitnjenog krastavca sa jednom kašikom meda. Masku nanesite na usne i ostavite da deluje 10 minuta. Nakon toga obrišite usne. Maska je jako lagana zbog vodenkaste strukture krastavca. Posle nje osetićete neverovatnu mekoću na usnama.

Maska za ispucale usne od jogurta i kivija

 

Jogurt je bogat probioticima, hidrira i neguje kožu i poboljšava njenu elastičnost. Kivi je bogat vitaminima C i E, koji povećavaju proizvodnju kolagena. Bore se protiv slobodnih radikala, koji uzrokuju oštećenje kože.

Priprema maske:

Pomešajte dve kašike grčkog  jogurta sa kašičicom isceđenog kivija. Nanesite na usne i ostavite da deluje 30 minuta. Nakon toga isperite.  U ovom slučaju grčki jogurt je korišćen zbog gustine, ali nećete pogrešiti ako stavite običan jogurt. Takođe je možete koristiti svakog dana.

Maska za suve usne

 

Dobro nam je poznat osećaj zatezanja kože kada su nam usne suve. Jako je bitno da ih hidriramo svakodnevno.

Pripremili smo za vas najbolje maske koje ćete pripremiti sa lakoćom u svojoj kuhinji.

Maska za suve usne od šea putera i pčelinjeg voska

 

Šea puter je prepun masnih kiselina i antioksidansa. Jako je dobar ovlaživač. Takođe ima antiinflamatorna svojstva. Šea puter gradi barijeru na usnama i pomaže u zadržavanu vlage.

Priprema:

U malu šerpu stavite jednu kašičicu šea putera, jednu kašičicu pčelinjeg voska i jednu kašičicu kokosovog ulja. U veću šerpu sipajte vodu i zagrejte do ključanja. Kada voda provri, manju šerpu sa sastojcima spustite u šerpu sa vodom i lagano mešajte kako bi se sastojci istopili i sjedinili.

Čim se sastojci istope, sklonite šerpu sa strane, nalijte sastojke u sterilnu bočicu. Kada se sastojci ohlade, nanesite na usne. Najbolje je da masku nanosite uveče pre spavanja, bez ispiranja.

Ujutru možete detaljno isprati usne.

 

maska za suve usne

Maska za suve usne od kokosovog ulja,meda i šećera

 

Kokosovo ulje je jedan od bitnih sastojaka u masci. Vlaži usne, daje im zaštitni sloj i štiti od spoljnih faktora. Dubinski hidrira kožu usana.

Priprema:

Pomešajte jednu kašičicu meda sa jednom kašičicom otopljenog kokosovog ulja. Dodajte kašičicu šećera. Nanesite masku na usne pre spavanja, masirajte usne 2- 3 minuta kako bi šećerodradio piling . Ostavite da deluje 20 minuta. Zatim isperite usne mlakom vodom. Masku koristite svake večeri pre spavanja.

Maska za suve usne od avokada i meda

 

Avokado je prepun proteina, masnih kiselina, lecitina, vitamina A, D i E. Svi ovi sastojci hidriraju i neguju usne.

Priprema:

Pomešajte dve kašičice pasiranog avokada sa jednom kašičicom meda. Dobro izmešajte sastojke i nanesite na usne. Masku držite 20 minuta, nakon toga isperiite mlakom vodom.

Preporučuje se da posle svake maske obavezno nanesete balzam za usne kako bi produžili i održali hidrataciju na usnama.

Lipolea balzam ne samo da će vam oporaviti usne i dati im vlažnost i hidrataciju, već će vam dati i punije usne. Ovaj balzam  je 2u1.  Napravljen od biljnih komponenti koje su pažljivo birane kako bi vam omogućile kompletnu negu usana. Inovativna formula, zajedno sa hijaluronskom kiselinom, vam daje punoću usana za nekoliko minuta.

Ako vam se sviđa ovako jednostavno i efikasno rešenje, možete ga naručiti na linku: https://lipolea.com/.

Maska ili balzam za usne – šta je bolje?

 

Iako su i maske i balzami za usne namenjeni nezi usana, oni imaju različite funkcije i koriste se u različitim situacijama.

  • Balzami za usne su svakodnevni proizvodi za negu koji pružaju trenutnu hidrataciju i zaštitu. Oni su idealni za redovnu upotrebu, nudeći brzu olakšicu od suvoće i štiteći usne od spoljnih uticaja kao što su hladnoća i vetar. Balzami često sadrže vosak ili masla koja formiraju zaštitni sloj na usnama.
  • S druge strane, maske za usne su intenzivniji tretmani koji se koriste povremeno, naročito kada su usne izuzetno suve ili oštećene. One su formulisane da prodru duboko u kožu usana, pružajući dugotrajnu hidrataciju, obnovu i regeneraciju. Maske često sadrže koncentrovane sastojke kao što su hijaluronska kiselina, kolagen, vitamini i biljni ekstrakti koji pomažu u obnavljanju i revitalizaciji usana.

Zapravo, ne morate da birate između ove dve opcije ako korisitite Lipolea balzam. On je pun aktivnih sastojaka koji deluju negujuće, a i onih koji usne čine punijim, jedirijim i lepšim. Uz Lipoleu, maska za usne vam ne treba, a i fileri će postati nepotrebni snovi.

Isprobajte!

Naručite već danas svoju Lipoleu i stiže vam za par dana na kućnu adresu – a ako poručite dve , treću dobijete GRATIS !

 

» PROMO CENA «
Srbija:

1890 RSD

Crna Gora:

18 EUR

BiH:

37 KM

Popunite formu Vašim podacima i Vaš proizvod će stići na vašu adresu za 1 do 4 radna dana.

Polja označena * su obavezna

Odaberite količinu koju naručujete: