kako usne učiniti punijim

Najbolji trikovi kako usne učiniti punijim

Pažnja svim ljubiteljima lepote! Ako želite da znate kako usne učiniti punijim, za vas imamo sjajna rešenja koja će vam u tome i pomoći.

Od prirodnih metoda do savršenog rešenja za šminkanje, napravili smo ovaj vodič kako bi vaše usne zaista bile punije.

U poslednjih nekoliko godina beleži se trend punijih usana. Žene, pa čak i muškarci, traže tretmane i proizvode kako bi imali punije usne.

Da li se pitate o čemu se tu radi?

Postoji nekoliko razloga zašto su pune usne toliko popularne. U nekim kulturama predstavljaju mladost i vitalnost, dok su u drugim simbol ženstvenosti i senzualnosti. 

Istraživanja su pokazala da žene sa punijim, većim usnama izgledaju mlađe od svojih stvarnih godina. 

I ono što je bitno, punije usne jednostavno izgledaju dobro! One svakom licu mogu dodati dašak elegancije i zavodljivosti. 

Ali, pre nego što pređemo na najbolje načine uz pomoć kojih možete da imate punije usne, prvo je dobro zapamtiti da ste savršeni baš takvi kakvi jeste. Da biste se osećali samouvereno i lepo, ne morate ništa da menjate na sebi – samo prihvatite i volite svaki deo svog tela.

S obzirom na to, takođe je normalno da žudite za promenom s vremena na vreme. Ali to ne znači da treba odmah da zakažete pregled kod plastičnog hirurga. Postoji nekoliko načina na koje možete učiniti da vaše usne prirodno izgledaju punije. 

Zato ako ćete se zbog punijih usana osećati bolje i samopouzdanije, zašto ih ne biste poboljšali prirodnim putem? Bez obzira da li želite prirodan ili glamurozan izgled usana, saveti i trikovi u nastavku mogu vam pomoći da to postignete.

Evo saveta kako da trajno povećate usne bez operacije. 

Kako učiniti usne punijim koristeći prirodne proizvode?

Pa šta ako niste rođeni sa punijim usnama! Učiniti usne punijim koristeći prirodne proizvode nije tako teško kao što mislite. U stvari, postoji nekoliko „uradi sam“ stvari koje možete koristiti za punije usne kod kuće, prirodno. 

Da biste poboljšali izgled svojih usnana, isprobajte jedan od „uradi sam“ recepata navedenih u nastavku.

Piling za usne sa cimetom

Ne želite da vam usne izgledaju ljuskavo i beživotno zbog mrtvih ćelija kože, zar ne? Piling usana je korak broj jedan. 

Cimet je jedan od najpopularnijih kućnih tretmana za punije usne. Iako bilo koji piling za usne može pomoći da se poveća cirkulacija krvi i da  vam usne bude punije, cimet najviše poboljšava cirkulaciju krvi i daje puniji izgled usana za tren oka. Možda ćete osetiti blagu iritaciju nakon upotrebe pilinga sa cimetom, ali to je sasvim normalno.

Zato da biste istovremeno uradili piling i imali punije usne, koristite ove jednostavne recepte za piling usana sa cimetom:

Cimet i maslinovo ulje

U činiju dodajte 1 kašiku maslinovog ulja, 1 kašičicu cimeta u prahu i kašiku šećera. Dobro promešajte sastojke i masirajte usne oko 5 do 10 minuta. To će povećati protok krvi do usana i učiniti ih punijim. Takođe će ukloniti kožu koja se ljušti i hidratiziraće vaše usne kako bi bile meke i glatke.

Cimet i ulje od nane

Pomešajte ½ kašičice cimeta u prahu sa 1 kašičicom ulja od nane. Nanesite mešavinu na usne i masirajte ih oko 5 do 10 minuta. Zatim ostavite da sastojci deluju 5 minuta pre nego što ih isperite mlakom vodom ili vlažnim peškirom.

Cimet i shea puter

Rastopite 1 kašiku shea putera i dodajte mu 1 kašičicu cimeta u prahu. Pomešajte ih i natapkajte u tankom sloju na usne. Ostavite 10 minuta i nakon toga skinite sa usana nežnim masirajućim pokretima, a zatim ostatke isperite toplom vodom.

Cimet, so i bademovo ulje

Pomešajte 1 kašičicu cimeta, 1 kašičicu soli sa 1 kašikom bademovog ulja. Dobro pomešajte sastojke i nanesite smesu na usne trljajući. Ostavite da odstoji 10 minuta pre nego što isperite toplom vodom.

trikovi za veće usne

Balzam za usne

Želite inovativnu formulu sa tehnologijom za povećanje usana, a takođe i hidrataciju?  Da biste postigli prirodan, zdrav i puniji izgled vaših usana  više vam nije potreban veliki broj proizvoda u vašem kompletu za negu usana. 

Ah, ti balzami za usne. Oni predstavljaju pravi osvežavajući, lekoviti i hidratantni dodatak za vaše usne. 

I ne samo to! Balzami su odličan izbor za vaše usne tokom cele godine, jer mogu ublažiti neprijatan osećaj ispucalih usana i tokom letnjih i tokom zimskih meseci. 

Zahvaljujući biljnim sastojcima balzam za usne deluje tako što štiti i neguje kožu usana.

A koji balzam najbolje povećava usne pored toga što štiti i neguje kožu usana? 

Lipolea balzam za usne poboljšava izgled vaših usana 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji! Shea buter i pčelinji vosak u ovom balzamu neguju vaše usne, dajući im  nov život i vitalnost.

Noću i tokom dana hijaluronska kiselina u balzamu utiče na vaše usne i daje im punoću! Hijaluronska kiselina, gliceridi masline, shea buter i pčelinji vosak kombinuju se da deluju tako da više nećete imati problema sa ljuštenjem i pucanjem. Rezultat su zdrave, punije i hidratizirane usne tokom svih godišnjih doba! 

Nanesite Lipolea balzam na usne u tankom sloju po potrebi tokom dana i za samo dve nedelje videćete rezultate. Može se koristiti i kao podloga pre nanošenja karmina ili sjaja za usne.

Lipolea balzam je jedan od proizvoda koji ćete želeti u svojoj tašni! Namenjen je svima koji žele privlačne usne, neverovatnog sjaja i mekoće uz očuvanu prirodnu, ružičastu boju usana. Jednostavan je, praktičan i može ga svuda nositi sa sobom, a vaše usne će biti punije, sveže i negovane.

Pogledajte više na linku: https://lipolea.com/

Maska za usne

Maske za usne su zabavan i brz način da svojim usnama date savršenu punoću. Maske koje ciljaju i tretiraju suve usne koje se ljuskaju kako bi bile hidratizovane i zdravije, rezultiraće punijim usnama. 

Cimet i beli šećer

Pomešajte jednu kašičicu cimeta i jednu kašiku belog šećera. Dodajte jednu kašiku maslinovog ili bademovog ulja u smesu. Dobro sjedinite sve sastojke. Nanesite 5 do 10 minuta za maksimalan protok krvi, a zatim isperite.

Cimet,  karanfilić i kajenski biber

Uzmite malu činiju i dodajte jednu kašiku ulja od masline, kokosa, jojobe ili slatkog badema. Zatim u ulje dodajte jednu četvrtinu kašičice ulja cimeta, ulja karanfilića i kajenskog bibera. Sve dobro sjedinite i kružnim pokretima lagano umasirajte u usne. Ostavite da deluje 5 do 10 minuta, a zatim isperite.

Kajenski biber za usne

Jedna od najstarijih i prirodnih tehnika za punije usne je upotreba kajenskog bibera. Pre nego što procenite moć ovog začina, važno je da znate da je kajenska paprika bogata vitaminom E i poznato je da stimuliše protok krvi. 

Pomešajte malu količinu bibera sa vodom da dobijete retku pastu i nanesite na usne, ostavite da deluje oko 10 minuta, a zatim isperite vodom. Uverite se da vam usne nisu ispucale jer to može izazvati iritaciju i svrab.

Masaža za pune usne

Možda zvuči smelo, ali kajenski biber je jedan od najstarijih kućnih lekova za punije usne. Koeficijent ljutine kajena stimuliše trenutni protok krvi u usnama bez iritacije, a sve zahvaljujući visokom sadržaju vitamina E, koji smiruje i hidrira usne. Kada se pomeša sa maslinovim uljem, 5-minutni „uradi sam“ tretman za usne može da vaše usne učini punijim.

Ako imate odbojnost prema kajenskom biberu, držite se pilinga sa cimetom kao kućnog leka za punije usne. Ovaj začin podstiče cirkulaciju pa nemojte da se iznenadite ako osetite blago peckanje.

Ili…

Uzmite svoj omiljeni sjaj za usne. Dodajte tri do šest kapi ulja od peperminta i prstohvat kajenskog bibera. Dobro promešajte. Nanesite ovaj sjaj za usne bilo kada da biste dobili usne svojih snova.

Led za punije usne

Da li ste ikada pomislili da možete dobiti prirodno pune usne jednostavnim trljanjem kocke leda na usne? Da, to je istina!

Ako kasnite na žurku, a želite da vaše usne izgledaju sekspilinije i punije uzmite kocku leda i trljajte vaše usne  2 do 3 minuta. Led deluje na krvne sudove tako što će ih stisnuti i učiniće da vaše usne odmah izgledaju pune, glatke i ružičaste.   

Kako učiniti usne punijim koristeći šminku?

Želite da saznate tajnu prirodno punijih usana? 

Prvi i verovatno najbrži i najlakši način da dobijete veće usne je upotreba šminke. Ova metoda ne zahteva nikakve dodatne proizvode i možete postići punije usne uz upotrebu nekoliko osnovnih proizvoda u vašem arsenalu šminke. 

Spremni ste da saznate šta vam treba i kako učiniti usne punijim uz pomoć šminke? 

Jednostavno sledite dole navedene korake.

Korak 1: Piling usana – Nanesite piling usana

Znate kako koristite piling za lice da biste se rešili mrtvih ćelija kože pre nego što nanesete šminku na lice da biste dobili savršenu bazu? Pa, isto važi i za vaše usne. 

Ako želite punije i veće usne, počnite sa pilingom usana. 

Možete pripremiti mešavinu maslinovog ulja i smeđeg šećera i masirati usne minut-dva da biste se oslobodili kože koja se ljušti, a vaše usne će biti meke i glatke.

Korak 2: Hidrirajte usne

Sledeći korak je hidriranje usana pre stavljanja bilo kakve šminke. Hidratacija je ključ! Bez obzira da li želite čistu kožu, gušću kosu ili bujne usne – hidrirajte se, kako iznutra tako i spolja. 

Dobro hidrirane usne prirodno izgledaju punije i veće. Koristite dobar, hidratantni balzam za usne svaki dan. Nanesite ga posebno pre spavanja, kao i u toku dana ako su vam usne previše suve! Neka piling postane deo vaše rutine, jer pomaže da se rešite mrtvih ćelija kože, a odmah nakon toga nanesite balzam za usne.

Obavezno pijte puno vode tokom dana i jedite voće i povrće koje je bogato vodom. Istraživanja su pokazala da dijetetski unos vode (više od 2 litra) podstiče duboku hidrataciju i vaše usne čini punijim.

Korak 3: Koristite olovku za usne

Ovaj trik sa šminkom omiljen je vlogerima za lepotu, a zaista je lako da ga uradite sami.

Dakle, da bi vaše usne izgledale veće i punije olovkom za usne ćete iscrtati novu liniju usana koja će ići malo dalje od vaše prirodne linije usana. 

Kako to uraditi? 

Jednostavno je, uzmite korektor i utapkajte ga po usnama. Zatim uzmite olovku za usne i nacrtajte olovkom za usne obris malo izvan vaše prirodne linije usana. Zatim samo popunite usne svojim omiljenim ružem da biste dobili savršenu punoću usana. Nijanse ruževa takođe igraju vitalnu ulogu u tome, ako odaberete tamne nijanse, one će dati iluziju tankih usana. Umesto toga idite na svetle nijanse.

Korak 4: Nanesite sjaj za usne

Ovaj trik od dve sekunde će vam pomoći da skrenete pažnju i da povećate vaše usne. Zato ga nemojte preskakati! 

Uzmite prozirni sjaj ili izaberite nijansu sjaja koji odgovara boji vašeg karmina i utapkajte ga u sredinu usana. Proizvod će privući svetlost i učiniti da vaše usne izgledaju punije.

Korak 5:  Izblendajte dve boje karmina

Želite veće usne? Nanesite jednu nijansu karmina na gornju i donju usnu, a zatim  namažite karmin svetlije boje (ili čak bele boje za usne) na sredini usana i izblendajte.

Ako imate puniju gornju usnu i manju donju usnu (ili obrnuto), pokušajte da nanesete svetliju nijansu samo na tanju usnu. 

saveti kako usne učiniti punijim

Kako učiniti usne punijim vežbama lica? 

Da li želite da prirodno i trajno povećate usne vežbama?

Nekoliko vežbi za lice može vam prirodno i trajno povećati usne. Ako ih često radite, vaše usne mogu učiniti punijim bez ikakvih invazivnih procedura. 

Vežbe će vam dati dugoročne rezultate. One su lake i lako se mogu raditi u bilo koje doba dana. Takođe, poboljšaće vaše mišiće lica i na taj način sprečiće pojavu znakova starenja, poput bora.

Vežbe lica koje možete raditi kako bi učinili usne punijim su:

Zviždanje

Da, prva vežba za lice je jednostavna kao zviždanje. Ova vežba može poboljšati mišiće lica i usana. Kada se radi nekoliko puta dnevno, redovno, može poboljšati volumen usana i dati vam punije usne. Dok zviždite, trebalo bi da osetite napetost u predelu usta, što obično znači da radite kako treba.

Napućite usne

Ljubljenje je još jedan način da dobijete pune i veće usne. Pa, ne tražimo od vas da se zapravo ljubite već napućite usne kao da se ljubite, koristeći svu svoju energiju kao što biste to radili dok se ljubite. Držite usne skupljene 10-15 sekundi i ponovite 10 puta. Uradite ovo najmanje tri puta dnevno za najbolje rezultate.

Kalistenika usana

Probajte kalisteniku, tačnije kalisteniku usana. I prilično je jednostavno. Držite usne skupljene i pomerajte ih u smeru kazaljke na satu i suprotno od kazaljke na satu oko 5 minuta. Ovo tonizira i gradi mišiće oko usana, čineći da izgledaju punije.

Dakle, evo ga! Postoji opcija za svakoga. 

Nema sumnje da pune usne izgledaju predivno i privlačno. Ali povećanje usana injekcijama ili operacijom zaista nije vredno toga.

Zato vam preporučujem da pokušate sa ovim  savetima i trikovima koji su objašnjeni u ovom članku i uradite to na prirodan i bezbedan način. Ne košta vas mnogo da eksperimentišete sa šminkom i koristite ruževe i olovke u svoju korist. 

Takođe, svakako probajte Lipolea balzam za usne, tako što ćete ga poručiti samo jednim klikom na: https://lipolea.com/ i bićete zapanjeni koliko će vaše usne izgledati punije, zdravije, negovanije i prirodnije!

LIPOLEA balzam za VEĆE USNE možete naručiti odmah po specijalnoj akciji: 2+1 GRATIS

» PROMO CENA «
Srbija:

1890 RSD

Crna Gora:

18 EUR

BiH:

37 KM

Popunite formu Vašim podacima i Vaš proizvod će stići na vašu adresu za 1 do 4 radna dana.

Polja označena * su obavezna

Odaberite količinu koju naručujete: