nega usana

Pravilna nega usana. Jednostavni saveti koje morate znati!

Otkrijte kako treba da izgleda nega usana: praktični saveti, najbolji proizvodi i kompletan odič za zdrave i privlačne usne!

A zašto je važno da nega usana na prirodan način bude vaš prioritet? Vaše usne imaju puno posla – da pričaju, jedu, smeju se i ljube se. Sav taj naporan rad, plus faktori životne sredine poput vremena i zagađenja, mogu uzeti svoj danak na usnama.

Zato ćemo vam pokazati kako da napravite bezbedne i efikasne proizvode za negu usana.

Pokazaćemo vam ogromnu raznolikost opcija koje imate, a ove opcije ne sadrže štetne, već sve biljne sastojke. Svi ovi recepti za negu usana na prirodan način su jeftini i jednostavni za pravljenje.

I zato sve što treba da uradite je da odvojite 15 minuta svakog dana da negujete svoje usne. Počnimo!

Nega usana: važni saveti

 

Da li primećujete da su vaše usne često suve i ispucale? Toplota, sunce, hladnoća i zagađenja predstavljaju izazove za nežnu kožu usana, pa ih čine suvim i ispucalim.

Koža na vašim usnama je najtanja i najosetljivija u poređenju sa kožom na ostalim delovima vašeg tela i zato je neophodno da se obezbedi hidratacija i zaštita kako bi vaše usne bile zdrave i negovane.

Zato hajde da saznate kako da počnete da činite vaše usne najzdravijim i blistavim.

Evo nekoliko metoda koje možete koristiti za negu usana na prirodni način:

1. Važnost hidratacije i zaštite od sunca

 

Ključni element zdravih i lepih usana jeste njihova adekvatna hidratacija i zaštita od sunčevih zraka. S obzirom da usne nemaju lojne žlezde, one su posebno podložne dehidraciji, što može dovesti do ispucalosti i gubitka mekoće. Stoga, održavanje usana hidriranim nije samo pitanje estetike, već i zdravlja.

Osim hidratacije, zaštita od sunca je takođe ključna. Često zanemarujemo činjenicu da su usne izložene UVA i UVB zracima koji mogu uzrokovati oštećenja, uključujući prevremeno starenje i u najgorem slučaju, kožne bolesti. Zato preporučujemo upotrebu proizvoda za negu usana koji sadrže SPF (Sun Protection Factor). Ovi proizvodi pomažu u očuvanju prirodne vlažnosti usana, istovremeno ih štiteći od potencijalno štetnog sunčevog zračenja.

2. Pijte vodu celog dana

 

Nega usana na prirodan način podrazumeva da čuvajte usne od isušivanja! Od suvih usana tanka koža na usnama puca, ostavljajući tragove, poput ranica koje izazivaju bol ili perutanja usana. Zato je voda vaš najbolji izbor ukoliko želite da imate hidrirane i privlačne usne.

3. Prirodni sastojci i pristupi nezi usana

 

U srcu naše filozofije nege usana leži upotreba prirodnih sastojaka. Uvereni smo da Majka Priroda nudi najbolje resurse za očuvanje zdravlja i lepote usana. Naš proizvod za negu usana obiluje prirodnim sastojcima poput shea maslaca, kokosovog ulja, pčelinjeg voska i esencijalnih ulja koji hrane i revitalizuju osetljivu kožu usana.

Više o balzamu LIPOLEA pogledajte na linku: https://lipolea.com/

Pored balzama za usne, želimo da naglasimo važnost redovnog pilinga usana koristeći mešavine prirodnih šećera i ulja, koje nežno uklanjaju mrtve ćelije kože, ostavljajući usne glatke i meke.

Takođe, predlažemo upotrebu domaćih maski za usne, koje možete jednostavno pripremiti sa sastojcima kao što su med, aloe vera, ili avokado, pružajući dubinsku hidrataciju i obnovu.

4. Prestanite da pušite

Pušenje je loše za vaše zdravlje, ali je i jedna od najgorih stvari koje možete učiniti za svoje usne. To može dovesti do toga da vaše usne postanu suve, ispucale i bez lepe boje. Ako pušite, prestanak pušenja je najbolja stvar koju možete učiniti za svoje usne (i opšte zdravlje).

Dakle, bez daljeg odlaganja, hajde da pogledamo konkretne korake kako da se brinete o svojim usnama prirodno.

Ukoliko želite za svoje usne samo najbolje, onda je balzam LIPOLEA rešenje za vas. Neguje usne, smiruje oštećenja i ispucalost,  a usnama daje punoću, sjaj i veći volumen.

Balzam LIPOLEA naručite odmah i po ceni dva, treći dobijate GRATIS.

» PROMO CENA «
Srbija:

1890 RSD

Crna Gora:

18 EUR

BiH:

37 KM

Popunite formu Vašim podacima i Vaš proizvod će stići na vašu adresu za 1 do 4 radna dana.

Polja označena * su obavezna

Odaberite količinu koju naručujete:

Nega ispucalih usana

 

Pitate se kako pravilno negovati ispucale usne?

Ako imate posla sa suvim i ispucalim usnama, ne očajavajte! Možete da uradite nekoliko stvari da biste se rešili tih dosadnih ljuskica i vratili usnama njihovu mekoću i svežinu.

Krenimo redom!

Piling za usne

 

Iako piling usana može izgledati kao nepotreban korak, on je zapravo najvažniji kada je u pitanju nega usana na prirodan način.

Zašto?

Pre nego što navlažite usne, važno je prvo ukloniti suvu, mrtvu kožu sa usana što je glavni zadatak pilinga za usne. Ovo zauzvrat čini kožu na vašim usnama mekom i glatkom.

Evo nekoliko „uradi sam“ pilinga za usne koje možete koristiti u udobnosti svog doma, a koji zahtevaju vrlo malo vremena i savršeni su za svakog:

1. Piling za usne uz pomoć vlažne krpe

Najbolje je da piling usana uradite nakon tuširanja, jer će vam usne biti mekane od vode i pare. Ovo je savršeno vreme da uzmete vlažnu krpu i nežno trljate usne dok mrtva koža ne počne da otpada.

Samo pazite da ne trljate previše, jer ne želite da izazovete iritaciju na koži. Jednostavno lagani pritisak kada masirate usne krpom i obrišite višak mrtve kože kada završite.

2.Piling za usne sa soda bikarbonom

Soda bikarbona je uobičajena namirnica u većini kuhinja. Ali, da li znate da je pogodna i za vaš režim lepote? Za piling usana, tačnije.

Sve što je potrebno je da:

  • stavite jednu do dve kašičice sode bikarbone u malu posudu,
  • dodate malo vode,
  • čistim prstima nanesite ovu smesu na usne i masirajte ih kako bi se usne oslobodile mrtvih ćelija kože,
  • očistite i osušite usne, a zatim nanesite balzam za usne.

3. Limun i šećer

Ovo je još jedan od najlakših načina za negu usana.

Sve što je potrebno je da:

  • uzmete krišku limuna i pospite je šećerom,
  • utrljajte je na usne oko 2-3 minuta, a zatim je obrišite mekom krpom ili isperite.
  • ovo možete ponoviti jednom u tri dana.

4. Med i šećer

Jedan od glavnih razloga za tamnu boju usana je nakupljanje mrtvih ćelija kože.

Da bi rešili ovaj problem biće vam potrebno:

  • kašika šećera koju ćete pomešati sa kašikom meda,
  •  lagano umasirajte ovaj prirodni piling za usne na usne dva do tri minuta, a zatim ga isperite vodom.
  • možete koristiti ovaj piling dva puta nedeljno da biste videli bolje rezultate.

Dakle, vratite vašim usnama stari sjaj tako što ćete jednom ili dva puta nedeljno uraditi piling. Ovo će pomoći da se usne oslobode mrtvih ćelija kože i omogućiće da balzam za usne prodre dublje. Ovi prirodni sastojci će obezbediti da vaše usne budu punije i zdravije.

Zapamtite!

Da bi rezultati bili još bolji nakon svakog pilinga u vašu rutinu nege dodajte balzam za usne!  Ulaganje u dobar balzam za usne je jedan od najboljih saveta za negu usana na prirodni način kod kuće.

nega usana na prirodan način

Balzam za usne

 

Balzam za usne koriste i muškarci i žene kako bi sprečili ispucale usne, posebno tokom zimskih meseci. Međutim, nekvalitetni balzami za usne u sebi sadrže veštačke boje, mirise i parabene, koji neće negovati kožu vaših usana.  Zato se odlučite za balzam za usne koji je napravljen od potpuno prirodnih sastojaka. 

A koji je to balzam koji žene naprosto obožavaju?

Lipolea balzam namenjen je svima onima koji žele svakodnevnu negu usana na prirodan način, kao i privlačne usne, neverovatnog sjaja i mekoće uz očuvanu prirodnu, ružičastu boju usana.

Ne samo da neguje, već povećava volumen vaših usana pa one postaju punije.

Jednostavan je, praktičan i može ga svuda nositi sa sobom kako biste u bilo kom trenutku mogli da umirite i iscelite svoje usne.

Kombinovanje prirodnih lekovitih svojstava pčelinjeg voska sa shea buterom, gliceridima masline, kaprilnim gliceridima iz primalhyal gold inovativne formule koji su dobijeni iz kokosa, hijaluronska kiselina obezbediće vam olakšanje koje tražite, a nega usana na prirodni način biće jednostavnija nego ikada.

Lipolea balzam je odličan, prirodan način da:

  • vaše usne izgledaju punije i svežije,
  • zavodljive i lepo oblikovane bez šminkanja,
  • imate celodnevnu negu i zaštitu kože usana.

Lipolea balzam možete da koristite:

  • kao podlogu ispod ruža ili sjaja, a on će hidrirati vaše usne i štiti ih,
  • umesto ruža i sjaja, a vaše usne će izgledati punije, sjajnije, prirodno i zdravije,
  • možete ga koristiti i tokom zimskih i tokom letnjih meseci.

Rezultat? Divna koža na vašim usnama!

Uz malo pažnje i truda, možete se zauvek oprostiti od suvih, ispucalih usana!

Maska za usne

Vreme je za hidrataciju!

Na taj način sprečićete isušivanje i pucanje usana, a vaše usne će izgledati punije, zdravije i prirodnije bez upotrebe olovke za usne, ruža ili sjaja. Takođe smanjićete znake starenja tako što ćete zateći kožu oko usana i na usnama.

Evo nekoliko maski za usne koje možete uključiti u svoju sesiju nege usana na prirodan način kako biste postigli savršen izgled vaših usana.

1. Nega usana na prirodan način uz pomoć maske od aloe vere

Sastružite gel iz lista aloe vere  i dodajte šećer i malo vazelina. Zatim smesu utapkajte na usne i ostavite  ovu masku za usne na usnama oko 15 minuta pre nego što je uklonite toplom vodom.

Ovo je jedan od onih saveta za negu usana na prirodan način u koje ćete se apsolutno zaljubiti nakon što vidite rezultate.

2. Nega usana na prirodan način uz pomoć maske od meda i nara

Pomešajte kašiku meda sa dve kašike soka od nara. Nanesite ovu masku na usne i ostavite da deluje 10-15 minuta. Zatim je nežno obrišite vlažnom krpom.

Sok od nara je pun antioksidansa i pruža prirodnu ružičastu boju koja se zadržava na vašim usnama. Med pomaže u hranjenju usana.

3.Nega usana na prirodan način uz pomoć maske od maslinovog ulja i meda

Pomešajte kašičicu maslinovog ulja i meda i nanesite ih na usne preko noći. Med ima antibakterijska svojstva i svojstva zarastanja rana, dok maslinovo ulje pomaže u hidrataciji. Probudićete se sa mekim i glatkim usnama ujutru svaki put kada koristite ovu „uradi sam“ negu usana kod kuće.

Opet, postoji toliko mnogo opcija kada tražite pravu masku. Ali sveto slovo kada je u pitanju hidratacija usana je Lipolea balzam.  Zaista ne postoji ništa bolje od toga kada je u pitanju nega usana na prirodan način.

Samo ga nanesite u tankom sloju na usne, najbolje odmah nakon pilinga, i ostavite da deluje preko noći ili ga nanesite u toku dana po potrebi.

Lipoela balzam za usne poslužiće kao ukusna poslastica za vaše usne i obezbediće im intenzivnu vlagu.

Masaža usana

 

Ako se pitate kako još možete da negujete usne na prirodan način, dozvolite nam da vam kažemo da je masaža usana jedan od načina za negu usana koje možete isprobati.

Masiranjem usana može pojačati cirkulaciju krvi, što dovodi do ružičastih usana. Obavezno operite lice i očistite usne od svih nečistoća pre nego što počnete da masirate usne.

Budite veoma nežni sa masažom usana i ograničite je na samo jednom dnevno. Uzmite kokosovo ulje i vrhovima prstiju masirajte samo spoljašnje uglove usana.

 

nega usana

Nega usana posle hijalurona

 

Razmišljate da povećate usne? Hijaluron je postao popularan tretmana za poboljšanje, ulepšavanje i povećanje usana.

Nakon tretmana usana hijaluronom, možete se vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima uz pridržavanje određenih pravila u trajanju od jedne do dve nedelje. 

Evo šta možete da uradite kao deo nege usana nakon hijalurona:

  • Pijte puno vode. Održavanje hidratacije pomaže procesu zarastanja. Međutim, izbegavajte korišćenje slamki jer to može da izvrši pritisak na usne.
  • Nanesite led na usne nakon tretmana, barem tokom prvih 48 sati, da biste ublažili otok i modrice. Umotajte pakovanje leda ili stavite kockice leda u krpu pre nanošenja.
  • Držite usne čistim, posebno prvih 24 do 48 sati nakon tretmana, i operite ruke pre nego što ih dodirnete kako biste izbegli bilo kakvu infekciju.
  • Možete se baviti rutinskim aktivnostima i raditi lagane vežbe poput hodanja. Ali izbegavajte bilo koji oblik napornih vežbi 24 do 48 sati nakon tretmana injekcijom usana.
  • Hranite se zdravo i pravilno spavajte! Možete jesti dosta voća i povrća, ali izbegavajte višak natrijuma jer može pogoršati otok. Takođe, nemojte spavati na licu. Možete podići glavu dodatnim jastukom da biste smanjili otok.
  • Razgovarajte sa svojim lekarom o tome koje lekove protiv bolova možete uzeti da biste ublažili bol. Međutim, izbegavajte lekove za razređivanje krvi.
  •  Izbegavajte da stavljate ruž za usne ili da nosite bilo kakvu šminku na ili blizu usana.
  • Uzdržite se od ljubljenja u narednih 48 sati da biste izbegli pritisak na usne.
  • Ne izlažite se visokim temperaturama, jer to može povećati vaš otok. Izbegavajte saune, pare ili vežbe najmanje 48 sati nakon tretmana.
  • Nemojte masirati ili snažno pritiskati usne, jer to može povećati otok.
  • Pušenje ili pijenje alkohola treba izbegavati najmanje 48 sati nakon tretmana, jer pušenje može povećati rizik od infekcije, a alkohol može izazvati upalu i pogoršati otok.
  • Izbegavajte svaki rutinski stomatološki pregled ili tretman najmanje 2-3 nedelje nakon tretmana.

I šta još treba da imate na umu nakon tretmana usana hijaluronom?

Nakon tretmana, vaše usne mogu u početku izgledati prenapunjene ili natečene zbog otoka, ali ne brinite, ovaj efekat je privremen! Uobičajeni kratkoročni neželjeni efekti koje možete očekivati su otok, modrice, bol ili osetljivost, svrab ili utrnulost.

Drugi efekti koji zahtevaju hitnu intervenciju lekara su alergijska reakcija, infekcija, nepravilne kvržice i ukočenost usana.

Ali zašto bi sebe dovodili u ovo rizičnu situaciju kada možete da negujete usne na prirodan način?

Dovoljno je da na vaše usne nanesete Lipolea balzam koji sadrži hijaluronsku kiselinu, a vaše usne će biti punije i voluminoznijeg izgleda.

Nema potrebe za oporavkom, negom i brigom od neželjenih efekata.

Kako jednostavno, zar ne?

Nega usana posle trajne šminke

 

Šta da očekujete nakon tretmana i šta vam je potrebno za negu usana nakon trajne šminke?

Evo kako će taj proces izgledati:

  • prvi dan nemojte jesti nikakvu masnu ili začinjenu hranu,
  • Od 3 do 5 dana nakon tretmana, neophodno je da koristite  proizvod za negu usana kao što je balzam za usne ili krema sa vitaminom E. Otprilike dve nedelje uzdržite se od upotrebe karmina ili sjaja za usne. Pored toga, važno je koristiti nove proizvode za negu usana jer su proizvodi koje ste prethodno koristili već došli u kontakt sa bakterijama koje mogu dovesti do upale na usnama.
  • prva tri dana izbegavajte: znojenje, masne proizvode za negu lica, izlaganje suncu uključujući solarijum, šminku.

Problematična stanja usana i kako ih rešiti

 

Suočavanje s problematičnim stanjima usana može biti izazovno, ali pružamo vam detaljne informacije i efikasna rešenja za najčešće probleme.

  • Ispucale usne su čest problem koji zahteva posebnu pažnju. Preporučujemo redovnu upotrebu intenzivno hidratantnih balzama i masnih krema kako biste obnovili i zaštitili delikatnu kožu usana.
  • Kada je u pitanju hiperpigmentacija usana, bitno je razumeti uzroke, kao što su prekomerno izlaganje suncu ili hormonalne promene. U takvim slučajevima, savetujemo upotrebu proizvoda koji sadrže sastojke za osvetljavanje, kao i redovno nanošenje balzama sa SPF zaštitom.
  • Nakon tretmana hijaluronom ili trajne šminke, usne zahtevaju nežnu negu i zaštitu. Savetujemo izbegavanje jakih hemikalija, korišćenje umirujućih i hidratantnih proizvoda, i izbegavanje direktnog izlaganja suncu. Takođe je važno pratiti specifične upute koje ste dobili od strane stručnjaka koji je izvršio tretman.

Sezonski saveti za negu usana

 

Nega usana varira u zavisnosti od godišnjeg doba, a mi smo tu da vam pružimo najbolje savete za svaku sezonu.

Tokom hladnih zimskih meseci, ključno je zaštititi usne od suvoće i hladnoće. Preporučujemo balzame obogaćene hijauronskom kiselinom i prirodnim buterima i uljima koji pružaju intenzivnu hidrataciju i formiraju zaštitni sloj protiv hladnog vazduha. Takođe, savetujemo izbegavanje proizvoda na bazi vode koji mogu zamrznuti na usnama na niskim temperaturama.

Leti, sunčevi zraci mogu biti jednako štetni za vaše usne kao i za ostatak kože. Zato je važno koristiti balzame za usne sa SPF zaštitom. Ovi balzami će štititi usne od UVA i UVB zraka, sprečavajući suvoću, ispucalost i oštećenja uzrokovana suncem. Ne zaboravite redovno ponovo nanositi balzam, posebno nakon kupanja ili konzumiranja hrane i pića.

Bez obzira na sezonu, redovna nega usana je ključna za očuvanje njihovog zdravlja i lepote.

Saveti za Negu usana za specifične grupe

 

Razumemo da neki uslovi i navike mogu zahtevati posebne mere u nezi usana. Zato smo pripremili specifične savete za različite grupe, uključujući pušače i osobe koje se suočavaju s hiperpigmentacijom usana.

  • Za pušače, ključno je boriti se protiv suvoće i tamnjenja usana koje može izazvati pušenje. Savetujemo redovno korišćenje hidratantnih balzama bogatih antioksidansima, koji pomažu u borbi protiv slobodnih radikala i popravci oštećene kože, kao što je Lipolea. Takođe, preporučujemo povećan unos vode kako bi se održala hidratacija i redovno pilingovanje usana kako bi se uklonile mrtve ćelije kože i poboljšao njihov tonus.
  • Za osobe s hiperpigmentacijom usana, važno je upotrebljavati proizvode koji ciljaju na smanjenje neželjene pigmentacije. Proizvodi sa sastojcima poput vitamina C i niacinamida mogu biti korisni. Takođe, ne zaboravite na redovno nanošenje balzama sa SPF zaštitom, kako biste sprečili dalje oštećenje od sunčevih zraka.

Vaš osmeh je najprivlačnija stvar kod vas. Zašto bi vas onda ispucale i suve usne sprečile da se široko osmehnete?

Ovi prirodni načini zajedno sa Lipolea balzamom učiniće vašu negu usana kod kuće podmlađujućim i umirujućim iskustvom koje ne samo da će vašim usnama pružiti zdraviji izgled, već će vam pomoći i da postignete savršen izgled usana.

Neodoljive usne su vam na dohvat ruke, potrebno je samo da kliknete na https://lipolea.com/