kako povećati gornju usnu

Otkrivamo trikove kako povećati gornju usnu!

Pažnja: želite li da znate kako povećati gornju usnu? Na pravom ste mestu, jer imamo sjajne trikove koje vas vode do željenog cilja.

Usne se toliko razlikuju od osobe do osobe, da ih slobodno možemo poistovetiti sa otiskom palca. Kod svakog su drugačije. Ono što muči mnoge žene jesu tanke usne.

Mnoge žene žele punije usne, a dosta njih muči pitanje kako povećati gornju usnu. 

A zašto baš samo gornju?

Kada su u pitanju tanke usne, uvek je gornja usna tanja od donje, pa izgleda neprimetno. U većini slučaja žene imaju ovakav problem.  Neke žene se žale da im usne izgledaju asimetrično zbog gornje tanke usne.

Tanke usne zadaju mnogim ženama muke prilikom šminkanja. Koji god karmin stavile, nekako im usne ne dolaze do izražaja. I dalje su tanke, naročito gornja usna. 

Dosta žena razmišlja da ugradi silikone u usne i reši svoj problem. Ali da li ovim zahvatom zaista rešavamo problem? Odgovor jeste potvrdan, ali pre nego što odete kod hirurga, dobro se raspitajte o ceni, o oporavku, o mogućim posledicama i o tome šta se može desiti sa silikonima u usnama nakon nekoliko godina. Invanzivne metode nose sa sobom i velike posledice.

Ako ne želite da rizikujete i da trpite bolove, otekline, podlive, modrice i komplikacije, probajte da svoje usne podebljate sa neinvazivnim metodama.

Za vas smo prikupili veliki broj prirodnih metoda koji će vam sigurno dati rezultate. Želimo da naglasimo da su ti rezultati kratkotrajni, i ne mogu vam povećati volumen usana kao kada ugradite silikone ili ubrizgate hijaluron, ali su bezopasni i ne mogu vam naneti nikakvu štetu.

Ove metode provereno daju rezultate, bez obzira što kratko traju.

Balzam za punije usne

Balzam za punije usne je jedan sjajan proizvod koji daje trenutni efekat. Prednost balzama je upravo ta što ne gubite vreme.

Ne pripremate nikakve sastojke. Jednostavno ga samo nanesete na usne i dobijate željeni efekat.

Ovakav balzam se preporučuje svim ženama koje žele punije usne. Imajte ga uvek pri ruci i uživajte u svakom izlasku.

Ponuda ovakvih balzama je velika. Ne daju svi podjednako dobre efekte.  Dobijeni efekat zavisi od proizvođača i sastava.

Korisnici su izdvojili Lipolea balzam za punije usne koji daje jako dobre rezultate.

Lipolea balzam je proizvod sastavljen od pažljivo biranih biljnih  sastojaka. Sadrži u sebi hijaluronsku kiselinu za puniji izgled usana, kao i inovativnu formulu koja izaziva osećej peckanja na usnama. Zahvaljujući njoj usne dobijaju na punoći. Ovaj balzam takođe jako dobro hidrira i štiti usne. 

Ako želite da naručite Lipolea balzam iskoristite akciju 2+1 GRATIS

» PROMO CENA «
Srbija:

1890 RSD

Crna Gora:

18 EUR

BiH:

37 KM

Popunite formu Vašim podacima i Vaš proizvod će stići na vašu adresu za 1 do 4 radna dana.

Polja označena * su obavezna

Odaberite količinu koju naručujete:

Kako povećati gornju usnu uz pomoć pumpice?

Da li ste čule da postoje pumpice za veće usne? Da, postoje. Dolaze u različitim oblicima i od različitih proizvođača. Jako su jednostavne za korišćenje,i bukvalno vam daju usne kao da imate silikone. 

Ove pumpice su bezbedne za korišćenje ukoliko pratite uputstvo za upotrebu. U suprotnom, mogu vam napraviti podlive ili modrice ako preterate sa korišćenjem.

Pumpica radi po principu vakuuma. Preporučuje se da pre upotrebe pumpice nanesete balzam ili nakvasite usne vodom, kako bi se pumpica što bolje zalepila.

Pumpicu stavite na usne, potrudite se da lepo uhvati kožu i da lepo prijanja uz kožu. 

Držite pumpicu 15- 30 sekundi, zatim skinite, pa opet vratite. Najduže je držite 3- 5 minuta Na ovaj način ćete izbeći podlive i modrice. Nakon skidanja pumpice bićete iznenađene rezultatom koji će trajati 1- 4 sati. 

Ako se plašite da koristite pumpicu za usne, možete probati sa drugim metodama.

A evo i koje su te metode!!!

Kako povećati gornju usnu šminkom?

Trikovi u šminkanju su postali dostupni svima, ne samo profesionalnim šminkerima. Tajnu konturisanja lica već odavno znate. A da li znate kako uz pomoć šminke da vizuelno povećate gornju usnu?

Otkrićemo vam!

Za ovaj trik biće vam potrebni:

  • Hajlajter
  • Olovka u boji vaših usana
  • Karmin svetlije nijanse, najbolje u boji kože
  • Korektor
  • Četkica 

Krećemo najpre od oblikovanja gornje usne. Prilkom nanošenja pudera slobodno utapkajte malo pudera i na usne. Nakon toga uzmite olovku u boji svojih usana i pažljivo iscrtajte liniju gornje usne, malo iznad  vaše prirodne linije. Zatim uokvirite cele usne. Nakon toga nanesite ruž na usne.

Korektor će vam poslužiti da iscrtanu liniju dovedete do savršenstva. Tankom četkicom nanesite korektor iznad iscrtane linije. Hajlajter nanesite na sredini usana u maloj količini. Na taj način će usne izgledati punije.

Takođe ga nanesite između gornje usne i nosa. Ovim trikom ćete vizuelno zaista povećati usne.

Ako niste dovoljno vešte za ovakvu vrstu šminkanja, prepustite se profesionalnim šminkerima.

kako povećati gornju usnu olovkom

Kako povećati gornju usnu vežbama?

Da li ste čule za vežbe za povećanje usana? Pitate se kako povećati gornju usnu uz pomoć vežbi?

Otkrivamo vam u nastavku!!

Vežbe koje treba da probate su:

  • Zviždanje
  • Pućenje
  • Naizmenični osmeh i mrštenje
  • Pomeranje usana levo – desno

Zviždanje vam možda zvuči čudno, ali verujte nam, deluje. Zviždanjem angažujete mišiće na usnama pa usne dobijaju na volumenu. Pokušajte da zviždite onoliko dugo dok ne osetite zatezanje mišića na usnama. Vežbu možete ponavljati koliko god puta želite.

Pućenje zvuči smešno, ali je takođe korisno. Napućite usne kao da želite nekog da poljubite. Držite usne u tom položaju 15 sekundi. Ponovite vežbu 10 puta.

Naizmenični osmeh i mrštenje vam takođe angažuje mišiće usana. Nasmejte se, držite ovu poziciju 15 sekunde, namrštite se, držite još 15 sekunde. Ponovite vežbu 10 puta, tri puta dnevno.

Pomeranje usana levo- desno će takođe uticati na povećanje usana. Držite usne spojene, pomerajte ih levo pa desno. Ponovite po 5 puta u oba smera.

Vežbe vam mogu povećati usne ali tek nakon nekoliko meseci vežbanja. Ako želite trenutni efekat, i mrzi vas da vežbate,probajte sa nekim od prirodnih recepata koji slede u nastavku teksta..

Kako povećati gornju usnu na prirodan način?

Da li znate da uz pomoć proizvoda iz kuhinje možete povećati svoje usne brzo i lako?  

Sastojci iz kuhinje će vam poboljšati cirkulaciju. Krvni sudovi se šire i na taj način vaše usne dobijaju na volumenu. Neki sastojci izazivaju blagu iritaciju u smislu peckanja usana, što dodatno daje punoću i volumen usnama. Bez brige, nećete dobiti iritaciju u vidu crvenila, već samo dodatni volumen.

Pitate se koji su to proizvodi?

Otkrićemo vam!!! Slede recepti za pripremu.

Cimet i vazelin

Ključni sastojak u ovom receptu je cimet. Vazelin samo pomaže da se prah rastvori kako biste dobili ujednačenu smesu. Vodite računa o količini cimeta. Stavite onoliko koliko je naznačeno u receptu kako biste izbegli veće iritacije.

Potrebno vam je:

  • Jedna kašičica cimeta u prahu
  • Pola kašičice vazelina

Priprema:

U činiji pomešajte sastojke. Mešajte dok smesa ne postane glatka i ujednačena.

Smesu nanesite na gornju usnu ili na cele usne i trljajte nekoliko minuta. To možete uraditi prstima, štapićem za uši, ili četkicom za zube. Preporučuje se da se smesa nanese i trlja četkicom za zube jer ćete na taj način dodatno podstaći cirkulaciju i ujedno ćete dobiti blagi piling usana. Nemojte da vas zbuni ako osetite blago peckanje na usnama.

Cimet prodire kroz pore i to je normalna reakcija. Cimet izaziva blago peckanje u vidu iritacije zbog svoje jačine ukusa.

Nakon nekoliko minuta obrišite usne. Videćete efekat odmah nakon brisanja usana. Bićete oduševljene trenutnim rezultatom. Vaše usne će biti punije i veće i nekoliko sati nakon tretmana. To je sasvim dovoljno da uživate u noćnom provodu sa zavodljivim usnama.

Cimet i maslinovo ulje

Potrebno vam je:

  • Pola kašičice cimeta
  • Jedna kašika maslinovog ulja

Priprema i nanošenje:

Pomešajte sastojke da se dobro sjedine. Nakon toga nanesite sastojke na usne i ostavite da deluju nekoliko minuta. Nakon toga obrišite usne tupferom.

Glani sastojak je opet cimet i on će dati punije usne, dok je maslinovo ulje pomoćni sastojak. Ono će vam dati potrebnu hidrataciju.  Nakon ovog tretmana usne će vam biti punije nekoliko sati. Kada god želite punije usne možete naneti ovu smesu.

Cimet i soda bikarbona

Potrebno je:

  • Jedna kašika cimeta u prahu
  • Pola kašike soda bikarbone
  • Jedna kašika maslinovog ulja ili kokosovog ulja

Priprema:

Sipajte jednu kašiku maslinovog ulja u činiju. Dodajte cimet i sodu bikarbonu. Sastojke dobro sjedinite.

Dobijenu pastu nanesite na gornju usnu, ili cele usne, u zavisnosti da li želite da povećate samo gornju ili obe usne. Ostavite sastojke da deluju nekoliko minuta

Kod ove metode nemojte koristiti četkicu za zube jer je u ovom slučaju soda bikarbona zadužena za piling usana. Biće previše ako ovu pastu nanosite četkicom jer možete izazvati crvenilo i iritaciju.

Nakon nekoliko minuta obrišite usne tupferom.

Bitno je da napomenemo, bez obzira koju prirodnu metodu koristite, nemojte ispirati usne, samo ih obrišite, jer će tako ovi sastojci imati duži efekat. Nakon toga nanesite balzam na usne.

Cimet i so

Potrebno je:

  • Jedna kašika cimeta u prahu
  • Jedna kašika maslinovog ulja
  • Jedna kašičica soli

Priprema:

Sve sastojke dobro izjednačiti i naneti na usne. Ostavite da deluje nekoliko minuta, zatim obrišite usne. 

U ovom slučaju na punije usne deluju i cimet i so. So je takođe zadužen za piling usana. Usne će vam biti glatke, punije, jedre. Bitno je da nakon svih tretmana obavezno nanesete balzam na usne.  Recept možete koristiti koliko god puta želite. Efekat će trajati nekoliko sati, kao i kod drugih recepata.

Cimet i ulje mente

Potrebno je:

  • Pola kašičice mlevenog cimeta
  • Kap ulja mente

Pomešajte sastojke, nanesite na gornju usnu ili obe usne. Masirajte usne 4- 5 minuta, nakon toga obrišite. Na usnama ćete osetiti blago peckanje zbog cimeta i hlađenje zbog ulja mente.

Nakon brisanja usana dobićete WOW efekat, jer oba sastojka su zaslužna za volumen usana. Deluju tako što će vam usne nateći. Usne će vam biti pune, jedre, glatke i izgledaće zdravo. Obavezno nakon toga nanesite balzam za usne.

Biber i maslinovo ulje

Biber će takođe izazvati efekat punijih usana, jer je ljutog ukusa, pa samim tim deluje na usne da nateknu. Maslinovo ulje će vam dati potrebnu hidrataciju.

Potrebno vam je:

  • Pola kišičice bibera u prahu
  • Jedna kašika maslinovog ulja

Izmešajte sastojke i nanesite na gornju usnu. Masirajte usnu sa četkicom za zube nekoliko minuta. Zatim obrišite usne i nanesite balzam. Uživajte u postignutom efektu. Rezultat je, naravno, trenutni.

Trajaće nekoliko sati, ali uvek smesu možete naneti ponovo. Svi sastojci su neškodljivi.

kako povećati gornju usnu

Balzam od šea putera i ulja cimeta

Ovaj balzam se lako pravi, a super je što vam može biti stalno pri ruci kako biste ga naneli kad god poželite. Šea puter će vam hidrirati usne, dok će cimet učiniti usne većim.

Za pripremu ovog balzama potrebno vam je:

  • Jedna kašika šea putera
  • Par kapi ulja cimeta

U mikrotalasnu pećnicu istopite šea puter, zatim dodajte par kapi ulja cimeta. Promešajte, zatim sipajte u sterilnu bočicu koja ima poklopac. Kada se smesa ohladi i stegne možete je koristiti kao balzam za usne kada god poželite. Svaki put kada nanesete balzam dobićete punije usne. 

Čili papričica i maslinovo ulje

Ljuta paprika je savršena za povećanje usana. Kapsaicin i vitamin C iz ljute papričice će vam definitivno dati punije usne. 

Pomešajte pola kašičice čili papričice u prahu sa jednom kašikom maslinovog ulja. Nanesite na gornju usnu i ostavite da deluje nekoliko minuta. Nemojte da držite ove sastojke duže od toga jer znamo koliko je čili paprika ljuta.

Može da vam izazove crvenilo i iritaciju ako držite duže od 5 minuta. Obrišite usne i nanesite labelo, balzam ili neki drugi hidratantni proizvod na usne.

Led kao trik za veće usne

Poznato je da led širi krvne sudove. Zato će vam pomoći u tome da povećate gornju usnu ili obe.

Trljajte usne kockicom leda 2- 3 minuta. Usne će vam biti punije, glatke i ružičaste odmah nakon nanošenja leda. Efekat je trenutni, traje nekoliko sati, ali uvek ga možete ponoviti.

Đumbir i ulja

Đumbir je takođe ljut, pa će odigrati bitnu ulogu u povećanju vaših usana. 

Za ovu smesu vam je potrebno:

  • Pola kašičice đumbira u prahu
  • Pola kašice bibera
  • Kap ulja mente
  • Jedna kašika maslinovog ulja
  • Dve kapi ulja cimeta

Priprema:

Izmešajte sve sastojke. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu.

Nanesite mešavinu na gornju ili obe usne, masirajte usne 2- 5 minuta, nakon toga ih obrišite. Ne zaboravite da nanesete balzam na usne.

Ovaj recept sadrži sastojke koji će izazvati najjači efekat povećanja usana. Ako niste osetljivi i ako ste tolerantni na peckanje i hlađenje, onda je ovaj recept pravi izbor za vas. Posle nanošenja ove smese imaćete punije usne satima nakon toga.

Ukoliko ste preosetljivi i netolerantni na peckanje i hlađenje, izaberite neke blaže recepte.

Važna napomena:

Ukoliko su vam usne ispucale, oštećene ili previše suve, nemojte koristiti nikakve trikove za povećanje usana jer ćete još više oštetiti kožu usana. Najbolje bi bilo da prvo oporavite svoje usne, a nakon toga pokušajte sa ovim metodama.

Svaka od navedenih metoda će vam dati efekat punijih usana. Efekat će trajati nekoliko sati, u zavisnosti od jačine sastojaka koje ste nanele na usne.

Savet plus:

Pre nanošenja bilo kog od gore navedenih sastojaka, obavezno uradite test na osetljivost. Ove metode izazivaju peckanje i hlađenje usana, koji mogu da traju i po nekoliko sati. Ako ste alergični na neki sastojak, može da dođe do iritacije kože.

Jako je bitno da, kada prvi put probate neki od recepata, obavezno smanjite količinu sastojaka kao što je cimet, biber, đumbir ili ljuta paprika. Prvo probajte sa manjom količinom, možete smesu naneti na ruci. Ako se ne pojavi iritacija nakon nekoliko sati, možete slobodno naneti i na usne.

Ukoliko ne dođe do iritacija, sledeći put slobodno dodajte količinu kao što je u receptu.

Peckanje je dobro. Zvuči čudno, ali ako vas peckaju usne, znači da sastojci rade posao. Nemojte da vas to uplaši ili obeshrabri. Nemojte nikada držati sastojke na usnama duže od 5 minuta. Na taj način neće doći do iritacija.

Ako se pridržavate svih saveta i pravila, imaćete punije usne za tili čas. Bićete oduševljene.

Nadamo se da smo vas uverili da su mogućnosti za povećanje usana velike. Prirodne metode su ipak najpouzdanije. Izbegnite invazivne metode i probajte sa prirodnim. Bićete oduševljene rezultatima.

Ne zaboravite na Lipolea balzam za povećanje usana. Ovaj balzam takođe jako dobro hidrira i štiti usne. Naručiti možete odmah na linku: https://lipolea.com/