ulje za usne

Najbolje ulje za usne: prednosti i upotreba

Otkrijte kako ulje za usne može transformisati vaše usne, pružajući dubinsku hidrataciju i zaštitu. Saznajte koja su najbolja i kako deluju.

To je to! Za manje od 5 minuta, možete imati zdrave, meke i glatke usne ceo dan.

Morate biti uporni, baš kao što to činite i za svaki drugi deo lica, ali i tela, zar ne? Ništa ne dolazi preko noći.

Hajde da saznamo u nastavku sve o uljima za usne, uključujući i to zašto bi trebali da ih koristite. 

Zašto se koristi ulje za usne?

 

Ulja koja koristimo u kozmetičke svrhe dele se na:

  • biljna ulja koja se na kožu mogu nanositi nerazblažena i
  • esencijalna ulja koja su jača i moraju da se razblaže pre nego što se nanesu na kožu usana.

Upotreba ulja je jednostavan način da pomognete vašim usnama da osete olakšanje kada su u pitanju ispucale usne.

Koja je osnovna uloga ulja za usne?

Hidratacija, ali upotreba ulja za usne ima još dosta prednosti –  to je jeftin način da usnama date malo dodatne nege!

Zato hajde da vidimo koje su to još prednosti upotrebe ulja za usne:

  • smirivanje ispucalih usana – ulje će smiriti i zaceliti vaše ispucale usne,
  • nema štetnih hemikalija,
  • vaše usne će biti zdrave i meke…

… a usne koje se mogu ljubiti su uvek dobra stvar!

A da li možda ulje povećava vaše usne?

Samo po sebi, ne, ali ako pomešate maslinovo ulje sa malo cimeta, postoji šansa da će vam ta dva sastojka u kombinaciji dati punije usne.

Ali otkrićemo vam i jednu malu tajnu!

Još bolje i efikanije rešenje ukoliko želite punije, zdrave i negovane usne je Lipolea balzam. 

Zašto?

  • praktično pakovanje je uvek pri ruci,
  • jednostavna upotreba,
  • svakodnevna nega usana – vaše usne će biti punije i svežije, zavodljive i lepo oblikovane, negovane i zaštićene.

I da li je to sve?

Ne. Imam još jednu sjajnu vest.

Lipolea balzam je bogat prirodnim sastojcima koji povećavaju usne!

Važno je da budete sigurni da svaki proizvod za negu usana koji se stavlja na usne nije toksičan i da se sastoji od prirodnih supstanci. Više o njemu saznajte klikom na ovaj link: https://lipolea.com/

Ako ste ipak za ulja, evo koja su najbolja i kako se koriste.

Dnevna nega: Za dnevnu negu usana, ulja kao što su arganovo, jojobino ili bademovo mogu se koristiti za održavanje hidratacije i zaštite od spoljašnjih faktora poput vetra i hladnoće. Nanesite tanki sloj ulja na usne ujutru ili tokom dana. Ova ulja mogu poslužiti i kao odlična baza ispod ruža ili sjaja za usne, pružajući dodatnu hidrataciju i sprečavajući sušenje usana.

Noćna nega: Noću, kada telo obavlja većinu svojih reparativnih procesa, bogatije ulje kao što je arganovo može pružiti intenzivnu hidrataciju i obnovu usana. Nanesite obilniji sloj ulja na usne pre spavanja. Ovo će pomoći u obnavljanju mekoće i elastičnosti usana, a takođe može pomoći u smanjenju pojava finih linija oko usana.

A evo i detalja vezanih za upotrebu…

Maslinovo ulje za usne

 

Da, maslinovo ulje je tajna prirodne lepote koja brzo postaje sastavni deo svakodnevne nege lica, uključujući negu usana.

kako se koristi ulje za usne

Ovo su njegove prednosti:

  • Meke i usne: Iskoristite hidratantna svojstva maslinovog ulja i napravite proizvode za negu usana kod kuće. Maslinovo ulje i šećer se mogu koristiti za pravljenje paste za piling usana koja će tretirati jako ispucale ili suve usne. Ovo će pomoći u stvaranju novih ćelija i obezbediti vam meke i gipke usne.
  • Hidratacija: Maslinovo ulje može pomoći kod ispucalih usana jer je puno antioksidanata i masnih kiselina kao što je oleinska koje pružaju odličnu hidrataciju.
  • Oslobađanje od ispucalih usana: Maslinovo ulje možete koristiti da biste zaštitili usne od isušivanja ili pucanja. Kada usne počnu da se suše, nanesite malo maslinovog ulja na usne tokom dana, ali i noću.
  • Prirodna SPF zaštita: Sunce je glavni uzrok oštećenja kože; maslinovo ulje čuva vaše usne i ubrzava proizvodnju novih ćelija zahvaljujući vitaminima i masnim kiselinama. Ono je generalno korisno za zaštitu kože i usana od sunca.

Pročitajte detaljno kako koristiti maslinovo ulje za usne.

Kokosovo ulje za usne

 

Da li ste spremni da navlažite i omekšate svoje usne? Kokosovo ulje je upravo ono što vam treba.

A najbolji deo? Od kokosovog ulja možete napraviti prirodne proizvode kod kuće sa lakoćom.

Ali hajde da se prvo upoznamo sa prednostima kokosovog ulja za usne:

  • Poseduje prirodni SPF koji deluje kao preventivna mera od isušivanja i pucanja usana usled izlaganja suncu.
  • Masne kiseline u kokosovom ulju zadržavaju vlagu i pružaju efikasnu barijeru koja štiti vaše usne od spoljašnjih uticaja.
  • Duboko hidrira usne i ostavlja osećaj hidratacije dugo nakon nanošenja.

Pored svega navedenog, kokosovo ulje ima neverovatnu prirodnu aromu. Ako ulje uđe u usta, ono ima blagotvorno dejstvo. Kokosovo ulje se vekovima koristi za oralnu detoksikaciju i negu. Ako mala količina završi u ustima, osim uživanja u glatkim usnama, uživaćete u beljim zubima, smanjenju lošeg zadaha i sprečavanju bolesti usta i desni.

Dakle, kada su u pitanju njegove hidratantne sposobnosti, kokosovo ulje je nenadmašno. Prednosti kokosovog ulja za usne uključuju hranjenje usana omega-3 masnim kiselinama koje poseduju vrhunska hidratantna, podmlađujuća, pa čak i antibakterijska svojstva koja su postavila ovaj prirodni proizvod na pijedestal u svetu kozmetike.

Kako se koristi?

Sa kokosovim uljem možete napraviti prirodni balzam za usne sa neodoljivim mirisom kokosa, koji je neverovatno hidratantan, jeftin i napravljen u vašoj omiljenoj nijansi. Neverovatno se lako pravi i daje vam priliku da tačno znate koje supstance ulaze u vaš balzam za usne i na vaše usne.

Sastojci:

  • organsko, hladno ceđeno devičansko kokosovo ulje
  • mala posuda sa poklopcem
  • ruž za usne u nijansi koju želite
  • eterična ulja (za aromu)

Napunite posudu odgovarajućom količinom kokosovog ulja, ali ostavite prostor za dodatne sastojke. Odrežite malu količinu karmina ili ako koristite tečni ruž, sipajte malu količinu u kokosovo ulje. Po želji dodajte eterična ulja.

Na pari rastopite ove sastojke, zatim ih dobro promešajte dok se boja ne ujednači i balzam stavite u frižider ili na hladno, tamno mesto.

Kada se smesa stvrdne, spremna je za upotrebu. Koristite je kao što biste inače koristili balzam za usne.

I dalje možete nositi svoju omiljenu boju na usne, ali sada sa dodatnim sjajem, imati savršene usne i izbegavati preveliku količinu hemikalija i štetnih supstanci koje obično imate na usnama i u ustima.

Piling za usne sa kokosovim uljem

 

Da biste uklonili suvu kožu sa usana i da bi postigli ujednačen i zdrav izgled usana, možete napraviti piling za usne od kokosovog ulja. Potrebna su vam samo dva sastojka: morska so (ili šećer) i kokosovo ulje. Pomešajte kašičicu svakog sastojka u maloj posudi.

Kada je smeša gotova, utapkajte je na ispucale usne i nežno ih protrljajte prstima. Radite to oko minut, koristeći male kružne pokrete dok vam usne ponovo ne budu glatke. Isperite ih vodom i osušite usne.

Ako težite potpuno prirodnom izgledu, završite svoju rutinu nanošenjem male količine kokosovog ulja na usne ili nanesite balzam za usne. Ponovite ovo nekoliko puta dnevno kad god vam usne budu suve ili želite da nekom poklonite nežni poljubac od kokosa.

Možete pripremiti veću količinu pilinga za usne i čuvati ga u maloj posudi. Ne zaboravite da ga čuvate na sobnoj temperaturi i na tamnom mestu kako se kokosovo ulje ne bi odvajalo od soli/šećera.

Kokosovo ulje može dobro da funkcioniše i kao maska za usne tokom noći.

Kombinujte kokosovo ulje sa medom. Ravnomerno nanesite na usne ovu masku pre spavanja, držite je preko noći i isperite sledećeg jutra, a to će vam doneti neodoljiv izgled usana.

Kantarionovo ulje

Sada kada ste naučili kako da nahranite usne kokosovim i maslinovim uljem, hajde da cveće koje se zove kantarion pretvorimo u još jedno ulje koje je od pomoći za vaše usne!

najbolje ulje za usne

Sigurni smo da ste čuli za kantarionovo ulje.

Da li su med i kantarionovo ulje dobri za usne?

Sigurno! Ako kombinujete ova dva sastojka i stavite ih na usne, upravo ste dobili super jednostavnu masku za usne! Može vam pomoći da hidrirate i navlažite usne sa lakoćom.

Ili…

Ulje kantariona možete koristiti samostalno tako što ćete ga prstima utapkati na vaše usne ili ga dodati sjaju za usne.

Arganovo ulje za usne

 

Poznato kao “tečno zlato” zbog svog bogatstva hranljivim materijama, arganovo ulje je izuzetno efikasno u hidrataciji i regeneraciji usana. Sadrži visok nivo vitamina E i esencijalnih masnih kiselina, što ga čini idealnim za obnovu suve i ispucane kože usana. Njegova antioksidativna svojstva pomažu u zaštiti usana od štetnih uticaja spoljašnje sredine, dok prirodni steroli doprinose poboljšanju elastičnosti kože, čineći usne mekšim i glatkim.

  • Nanesite nekoliko kapi arganovog ulja direktno na usne.
  • Možete ga koristiti samostalno ili kao bazu ispod balzama za usne za dodatnu hidrataciju.
  • Idealno je koristiti ga uveče, pre spavanja, kako bi ulje delovalo preko noći, pružajući dubinsku regeneraciju.

Jojobino ulje za negu usana

 

Jojobino ulje, koje je zapravo tečni vosak, karakteriše sličnost sa sebumom koji prirodno proizvodi koža. Ovo ga čini izuzetno pogodnim za upotrebu na usnama, jer pomaže u očuvanju prirodne vlage bez začepljivanja pora. Bogato je antioksidantima i vitaminima, posebno vitaminom E, koji pomaže u zaštiti usana od oksidativnog stresa i UV zračenja. Jojobino ulje je takođe poznato po svojim protivupalnim svojstvima, što ga čini korisnim u smirivanju iritiranih i osetljivih usana.

  • Jojobino ulje može se naneti u tankom sloju direktno na usne.
  • Odlično je za dnevnu upotrebu, može se nanositi samostalno ili ispod ruža kako bi usne ostale hidrirane.
  • Takođe se može koristiti kao tretman za smirenje iritiranih ili ispucalih usana.

Bademovo ulje za usne

 

Bademovo ulje je blago i nežno, idealno za osetljivu kožu usana. Bogato je vitaminima A i E, kalijumom i cinkom, što ga čini odličnim za hranjenje i obnavljanje oštećene kože. Njegova lagana tekstura omogućava lako upijanje, pružajući dubinsku hidrataciju i mekoću usnama. Bademovo ulje takođe pomaže u smanjenju tanjih linija oko usana, čineći ih vizuelno punijim i zdravijim.

  • Nanesite nekoliko kapi bademovog ulja na usne, posebno fokusirajući se na ispucala područja.
  • Može se koristiti kao noćni tretman za intenzivnu hidrataciju.
  • Korisno je i za masažu usana, što poboljšava cirkulaciju i može doprineti punijem izgledu usana.

Bolje od ulja za usne

 

Dok ulja za usne, poput arganovog, jojobinog i bademovog, nude prirodnu i intenzivnu hidrataciju sa terapeutskim svojstvima, balzami za usne često sadrže voskove i butere koji stvaraju zaštitni sloj na površini usana.

Balzami mogu biti bolji izbor za dugotrajnu zaštitu, posebno u hladnijim uslovima.

S druge strane, sjajevi za usne pružaju vizuelni sjaj i često sadrže lagane hidratantne sastojke, ali obično ne pružaju isti nivo hranljivosti ili regeneracije kao ulja.

Neki korisnici smatraju da je ulje teško naneti na usne, posebno kada su u pokretu . Osim toga, tu su i masne fleke koje ulja mogu da ostave.

Zato je Lipolea balzam za usne divan dodatak vašem režimu lepote. Ne samo da je isto tako prirodno, već su iz prirodbih ulja izvučeni aktivni sastojci i dodati u Lipoleu u maksimalnim količinima. Gliceridi masline i kaprilni gliceridi kokosa pomažu koži usana da održi vlažnost i sprečavaju njeno isušivanje i pucanje, dajuću usnama bujnost i prirodan sjaj.  Shea buter koji je bogat masnim kiselinama i vitaminima te pomaže koži usana da zadrži vlažnost čineći je mekom i nežnom. Ovo će zauzvrat pomoći da se zadrži vlaga u koži usana i da budu glatke i lepe tokom celog dana!

Međutim, to nije sve! Tu je i hijaluronska kiselina i evercool skin, patentirani sastojak na bazi mente, a oni zajedno povećavaju volumen vaših usana .

Drugo, svi sastojci u Lipolea balzamu su prirodni! Vaše usne su glavni ulaz u vaše telo, i ne samo da vaša koža upija balzam, već je moguće da balzam za usne unesete u vaš organizam tako što ližete usne, a sigurni smo da ne želite da u vaše telo uđu toksični sastojci.

I konačno, Lipolea balzam je pun  antioksidanata i drugih hranljivih materija. Koristeći balzam za usne sa prirodnim sastojcima znači da vaše usne ubiru korist od ovog neverovatno hranljivog balzama kroz apsorpciju kože.

I za kraj ne možemo smisliti jedan razlog da ne iskoristite Lipolea balzam.

Pa šta čekate?

Već danas naručite i sutra odmah probajte Lipolea balzam za usne. Sigurni smo da će vam vaše usne biti zahvalne.

» PROMO CENA «
Srbija:

1890 RSD

Crna Gora:

18 EUR

BiH:

37 KM

Popunite formu Vašim podacima i Vaš proizvod će stići na vašu adresu za 1 do 4 radna dana.

Polja označena * su obavezna

Odaberite količinu koju naručujete: